Напої можуть бути не менш смачними, ніж їжа, при цьому калорій в них порівняно небагато, а атмосферності хоч відбавляй. Шанувальникам сподобається цей огляд, присвячений домашнім напоям для зими і просто холодної пори року, які ви без проблем зможете зробити самі.
Гарячий апельсин
Гарячий апельсиновий напій піднімає настрій, тонізує, бадьорить і насичує організм вітамінами. Для пари порцій беріть:
- один великий апельсин;
- цукор за смаком (оптимально тростинний);
- 4 бутончики гвоздики;
- 2 склянки води;
- ангостуру на кінчику ложки (якщо знайдете).
Апельсин очищайте від шкірки, м'якоть нарізуйте на маленькі часточки і кладіть в чайничок. Додавайте тростинний цукор, ангостуру, розминайте ложечкою, кладіть гвоздику і заливайте окропом (150 мл буде достатньо). Через 10 хвилин додайте воду і розливайте по чашках.
Кава для гурманів з ванільною сіллю
Якщо ви не можете і дня прожити без кави, але традиційні рецепти набридли, спробуйте щось новеньке - наприклад, напій з ванільною сіллю. На 60 мл еспрессо вам знадобиться 0.02 г солі, ложечка гречаного меду і не більше 200 мл молока. Ванільну сіль, до речі, ви будете робити самі - для цього настоюйте морську сіль на стручках ванілі не менш 5 днів. Тепер приготуйте дві порції міцного еспресо, окремо підігрійте молоко, потім влийте його тонким струменем в напій, збийте до отримання легкої ніжної пінки з медом і сіллю. Готово.
Какао, ром і чилі
Хто сказав, що какао - дитячий напій? Готові переконати вас в протилежному. Беріть:
- плитку гарного шоколаду;
- 0.5 склянки вершків (10% жирності);
- 2 столові ложки рому;
- перець чилі;
- цедру апельсина;
- сіль.
Плитку розламайте на маленькі шматочки і розтопіть на водяній бані, влийте в отриману густу масу ром, потім вершки і розмішуйте вінчиком, поки не отримаєте однорідну суміш. Залишиться додати пікантних ноток (цедра, сіль і чилі - не перестарайтеся!), перемішати і розлити по чашках.
Клюквейн
Клюквейн - це смачно, як журавлинний морс, і по-зимовому, як глінтвейн. Беріть:
- велику чашку морсу;
- трохи кориці;
- пару бутонів гвоздики;
- апельсинову цедру;
- яблуко;
- пару ложок цукру;
- коньяк (на свій смак).
Журавлину з цукром розімніть в сотейнику, влийте воду і доведіть до густоти звичайного морсу, поставте на вогонь. Додайте гвоздику і корицю, потім коньяк, цедру і яблуко. Ось і все - Бон апетит!
Чай масала
Чай масала має незвичайний смак і зігріє вас в найхолодніший день. Потрібно:
- пару ложок меду;
- 80 мл настоянки імбиру;
- склянка молока.
Настоянку можна зробити самостійно з кардамону, перцю, імбиру, анісу, кориці і окропу (дайте настоятися). У кружці підігрійте молоко, потім в неї ж через сито пропустіть настоянку і додайте мед. Не хитро і дуже смачно.
Грійтеся із задоволенням!