Здивуйте рідних незвичним літнім салатом

Головний літній салат - це помідори і огірки, який деякі місцеві кулінари приправляють ще свіжим редисом. Але ж є варіанти цікавіше, поситніше, попікантіше. Які? Про це далі.

Здивуйте рідних незвичним літнім салатом

З куркою гриль
Курка гриль - штука універсальна, у чому ви в черговий раз переконаєтеся з цим салатом. Беремо:

  • пару-трійку курячих філе;
  • кілька ложок соєвого соусу і стільки ж оливкової олії;
  • гірчицю в зернах і кетчуп - по столовій ложці;
  • 3 яйця;
  • 150 г помідорів черрі;
  • чайну ложку бальзамічного оцту;
  • сіль на свій смак;
  • пучок свіжого зеленого салату.

Філе потрібно вимити, замаринувати в гірчиці, кетчупі, соєвому соусі і обсмажити (в ідеалі на грилі), остудити, порізати невеликими скибочками. Відваріть яйця в круту і поріжте їх навпіл. Замочіть на 5-10 хвилин в холодній воді, а потім порвіть руками салат. Помідори поріжте навпіл.

Спочатку на блюдо бажано викладати листя салату, потім курку, яйця і помідори, але можна все хаотично перемішати. Полийте маслом, гірчицею, оцтом і приємного апетиту.

Здивуйте рідних незвичним літнім салатом

Ковбаски гриль
Непогана альтернатива курці, основа для ситного салату, яка завжди під рукою. Складові:

  • тонкий багет - 8 скибочок буде досить;
  • ковбаски гриль - 4 штуки;
  • пару ложок солодкої гірчиці;
  • ложка оливкової олії;
  • пів ложки йогурту (беріть натуральний);
  • пучок зеленої цибулі;
  • молода капуста - качан;
  • пару чайних ложок макового насіння;
  • морква;
  • 4 томата;
  • сіль і перець за смаком.

Скибочки свіжого багета підсушіть на сковорідці з ложкою оливкової олії або обсмажте на грилі. Зелену цибулю, моркву, капусту наріжте і покладіть в миску. Зробіть заправку з гірчиці, насіння маку, перцю, солі, йогурту, оливкового масла. Потім дрібно поріжте зелену цибулю, наріжте капусту, подрібніть ковбаски. Все складіть в одну миску і перемішайте. В кінці викладіть скибочки багета.

Здивуйте рідних незвичним літнім салатом

Піца + салат
Ні, це не те, що ви подумали - висипати салат на пласт тіста не потрібно. Беремо:

  • 2 піти;
  • 1 зубчик часнику;
  • кілька ложок оливкової олії для заправки;
  • 100-150 г тертого сиру пармезан;
  • пару ложок винного червоного оцту;
  • щіпку цукру (можна і більше - на ваш смак);
  • салатні листя;
  • пару гілочок зеленого базиліку;
  • 3 помідори черрі або звичайних, але невеликого розміру;
  • жовтий болгарський перець;
  • 400 грамм копченої вузької ковбаси;
  • кулька моцарелли.

Тепер розігрійте духовку до 180°С і вистеліть на деко пергамент. Подрібніть часник, змішайте його зі столовою ложкою олії, змастіть цим піти, зверху присипте пармезан. Запікайте піти до золотистої скоринки.

В окремій мисці збийте цукор, оцет, чорний перець і залишки оливкової олії. Додайте салатні листя (їх потрібно порвати), помідори і перець болгарський часточками, скибочки ковбаси, нарізану кульку моцарелли. Викладайте салат на блюдо, приправляйте оцтом, прикрашайте базиліком і подавайте з пітамі.

Поділись новиною з друзями: