Вам не подобаються шкільні обіди, або дитині їх просто не вистачає до вечора (якщо він знаходиться в групі продовженого дня)? Не біда - пропонуємо вашій увазі 5 суперідей для ланчбоксу з домашньою їжею. Запевняємо - таку смакоту з'їсть навіть найголовніший привереда.
Салат і паста
Готову порцію пасти покладіть в контейнер. Зачекайте, поки вона трохи охолоне, і перемішайте з нарізаними помідорами чері, листям салату, оливками, солодким перцем. Можна додати трохи лимонного соку і оливкового масла.
Рулет з лавашем
У лаваш можна загортати що завгодно - хіба що крім супу. Тому начиняють його курячими грудками або запеченим м'ясом, шинкою або омлетом, моцарелою, плавленим сиром, овочами. І не забудьте покласти дитині з собою воду або сік - «суху» їжу потрібно чимось запивати.
Салат і смачна булочка
Купіть булочку, яка найбільше подобається вашій дитині, або корисну з висівками, акуратно розріжте її і злегка примніть м'якуш. Якщо вам так буде зручніше, зробіть невелике заглиблення в тесті, а потім викладіть в нього овочі, соус і начинку. Найпопулярніші варіанти начинок:
- тунець;
- котлета;
- копчена риба.
Тунець зазвичай акуратно розминають виделкою, перемішують з оливковою олією, помідорами чері та перепелиними яйцями. Котлетку найзручніше використовувати плоску, а якщо вона сухувата, то додавайте томатний соус, огірок (свіжий або солоний). Філе копченої риби (обов'язково видаліть з нього всі кісточки) теж змішують з яйцем і огірком, сік лимона додають за смаком.
Важливо! Щоб булки не пом'ялися, і з них не випала вся начинка, упаковуйте їх в контейнер за розміром.
Міні-багет або чіабатта
Багет або чіабатта - непогана основа для приготування домашнього сендвіча. Оскільки булки досить великі, цей варіант обіду в школу підійде, скоріше, підлітку, ніж учневі молодших класів. Начинки вибирайте за смаком і час від часу міняйте. Основні варіанти:
- запечене м'ясо, помідор, салат;
- овочі з сиром (овочі свіжі або гриль);
- сир з лососем;
- бринза і помідори;
- груша і блакитний сир.
Рецепти можна змінювати на свій розсуд - додавати в них соуси, використовувати масло, майонез або кетчуп. Загалом, все на ваш смак і не забудьте гарненько упакувати перекус.
Супчик в термосі
Суп в школу з собою теж можна давати - щоб він залишався теплим, використовуйте міні-термос об'ємом приблизно 300 мл. В даному випадку головне правильно вибирати термос - невеликий, небиткий, добре утримує тепло. Що стосується самого рецепта приготування супу, то його вибирайте на свій смак.
Смачного!