Збираємо обід в школу: 5 простих ідей для ланчбоксу

Збираємо обід в школу: 5 простих ідей для ланчбоксу

Вам не подобаються шкільні обіди, або дитині їх просто не вистачає до вечора (якщо він знаходиться в групі продовженого дня)? Не біда - пропонуємо вашій увазі 5 суперідей для ланчбоксу з домашньою їжею. Запевняємо - таку смакоту з'їсть навіть найголовніший привереда.

Салат і паста
Готову порцію пасти покладіть в контейнер. Зачекайте, поки вона трохи охолоне, і перемішайте з нарізаними помідорами чері, листям салату, оливками, солодким перцем. Можна додати трохи лимонного соку і оливкового масла.

Рулет з лавашем
У лаваш можна загортати що завгодно - хіба що крім супу. Тому начиняють його курячими грудками або запеченим м'ясом, шинкою або омлетом, моцарелою, плавленим сиром, овочами. І не забудьте покласти дитині з собою воду або сік - «суху» їжу потрібно чимось запивати.

Салат і смачна булочка
Купіть булочку, яка найбільше подобається вашій дитині, або корисну з висівками, акуратно розріжте її і злегка примніть м'якуш. Якщо вам так буде зручніше, зробіть невелике заглиблення в тесті, а потім викладіть в нього овочі, соус і начинку. Найпопулярніші варіанти начинок:

  • тунець;
  • котлета;
  • копчена риба.

Тунець зазвичай акуратно розминають виделкою, перемішують з оливковою олією, помідорами чері та перепелиними яйцями. Котлетку найзручніше використовувати плоску, а якщо вона сухувата, то додавайте томатний соус, огірок (свіжий або солоний). Філе копченої риби (обов'язково видаліть з нього всі кісточки) теж змішують з яйцем і огірком, сік лимона додають за смаком.

Важливо! Щоб булки не пом'ялися, і з них не випала вся начинка, упаковуйте їх в контейнер за розміром.

Міні-багет або чіабатта
Багет або чіабатта - непогана основа для приготування домашнього сендвіча. Оскільки булки досить великі, цей варіант обіду в школу підійде, скоріше, підлітку, ніж учневі молодших класів. Начинки вибирайте за смаком і час від часу міняйте. Основні варіанти:

  • запечене м'ясо, помідор, салат;
  • овочі з сиром (овочі свіжі або гриль);
  • сир з лососем;
  • бринза і помідори;
  • груша і блакитний сир.

Рецепти можна змінювати на свій розсуд - додавати в них соуси, використовувати масло, майонез або кетчуп. Загалом, все на ваш смак і не забудьте гарненько упакувати перекус.

Супчик в термосі
Суп в школу з собою теж можна давати - щоб він залишався теплим, використовуйте міні-термос об'ємом приблизно 300 мл. В даному випадку головне правильно вибирати термос - невеликий, небиткий, добре утримує тепло. Що стосується самого рецепта приготування супу, то його вибирайте на свій смак.

Смачного!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: