Все, що ви хотіли знати про макарони

Все, що ви хотіли знати про макарони

Макарони - смачне і корисне блюдо, яке сподобається всій родині. Їх можна вживати як закуску, самостійну страву або гарнір. У продажу представлені спагетті і фігурні вироби на кшталт ріжків, зірочок, сорти, які злипаються що ідеально підходять для приготування молочних супів, тверді, безпечні для фігури, різнокольорові, які так люблять маленькі діти. До речі, макарони є одними з найдавніших продуктів, а їх батьківщиною прийнято вважати Італію.

Групи і поживна цінність
Макарони діляться на три основні групи:

  • А - з твердого борошна.
  • Б - з м'якої високо склоподібної сировини.
  • В - з м'якої пшениці.

Вироби можуть виготовлятися з борошна першого або вищого сорту. Калорійність сухого продукту становить близько 250 ккал на 100 г, готового - приблизно в два рази нижче. Макарони багаті білками і вуглеводами, швидкозасвоюваним крохмалем. Є в них повільні цукри - для їх повного згоряння потрібно багато часу, тому запаси глікогену в печінці, м'язах постійно поповнюються. Багато в макаронах вітамінів групи В.

Сухі або мокрі?
Українські покупці готують сухі макарони - порожнисті з начинкою, довгі, звивисті і так далі. Сирі у нас не популярні, а ось в Італії їх подають в кожному закладі швидкого харчування. Такий продукт вимагає суворого дотримання особливих умов зберігання, зате і варяться швидко.

Найпопулярніші страви з макаронами
У нас з макаронів роблять пасту, молочні і звичайні супи, популярна страва «по-флотськи», але на цьому варіанти не закінчуються. З макаронними виробами можна готувати:

  • Тортелліні - маленькі фаршировані пельмені у вигляді кільця або бутона. Колір залежить від начинки.
  • Тальятелле - плоскі стрічки (локшина), подається страви з соусом.
  • Конкільоні - черепашки великих розмірів, які фарширують шпинатом, горішками, рикоттой.
  • Кольорова паста - подавати можна в чистому вигляді, з соусами, м'ясом, овочами. Для додання потрібного кольору використовуються безпечні харчові барвники.
  • Спагеті - довгі округлі середньої товщини вироби. Подають гарячими з кетчупом або соусом, роблять з них запіканки.
  • Пенне - прямі трубочки середньої довжини, найчастіше з бічними борознами. Зріз схожий за формою на пір'яну ручку.
  • Діталіні - маленькі короткі трубки, назва яких в перекладі означає «наперсток», з їх застосуванням готуються салати і супи.
  • Фузилли - класична паста, може фарбуватися в різні кольори.
  • Фарфалле - метелики або бантики, подаються з будь-якими продуктами, включаючи горіхи.
  • Равіолі - вироби квадратної форми, можуть містити різні начинки.

Хто сказав, що макарони - це нудно? Експериментуйте - з їх допомогою можна приготувати страву будь-якої складності, яку оцінить навіть найбільш вимогливий гурман!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: