Весняні салати: прості рецепти на кожен день

Весняні салати: прості рецепти на кожен день

Хоча весна тепла принесла не дуже багато, вона вже прийшла і просто вимагає від усіх і кожного проходити детокс-програми, дотримуватися правильного харчування, підтримувати відмінне самопочуття і, при необхідності, стройнішати. Смачно і з задоволенням це можна робити завдяки весняним легким салатам. Якщо думали, чим би урізноманітнити поточний раціон? Запрошуємо до прочитання даного огляду.

Ситно
Ситний і в той же час корисний варіант - це картопляний весняний салатик. Для його приготування беріть невеликий пучок редиски, горіх за смаком, зелену цибулю і півкіло картоплі.  Картоплю відваріть та поріжте. В якості заправки використовують рослинну (нерафіновану) або оливкову олію з перцем, сіллю, медом, лимонним соком (заправку готуйте на свій смак). Цибулю дрібно наріжте, редиску зробіть кружечками, горіхи злегка обсмажте на сухій сковороді і потовчіть або просто поламайте. Перемішайте, заправте - і готово. Якщо під рукою є стебло селери, огірок, вийде буде ще смачніше.

Огірки - наше все
Корисний низькокалорійний салатик буде як не можна до речі до обіду або в якості вечері. На півкіло свіжих огірочків беріть 3 ложки меду, гірчицю за смаком, пучок цибулі, кріп, склянку сметани, сіль, перець, лимонний сік. Коренеплоди нарізайте кружечками, шкірку можете знімати або залишати, інші інгредієнти теж подрібніть, перемішайте і заправте.

Весняні салати: прості рецепти на кожен день

Любителям сиру
Весняний рецепт в грецькому стилі сподобається цінителям ситних і при цьому легких закусок. Беріть великий пучок салату, пару помідор, брусок сиру, бальзамічний оцет, оливкову олія. Салат рвіть руками, сир нарізайте кубиками, а помідори часточками. Залишиться тільки заправити. При бажанні сир можна потерти на тертці.

Даєш веселку!
Мабуть, найкорисніший салат в нашому списку. Для його приготування вам буде потрібно велика морква, качан червоної капусти, два яблука (в ідеалі - одне кисле зелене, а друге солодке червоне), лимон, жменя кураги і стільки ж горішків, пучок петрушки, рослинне масло, сіль і перець за смаком. Капусту шаткують, моркву натріть на тертці, яблука ріжте часточками і поливайте лимонним соком (поливати соком потрібно відразу ж). Курагу краще нарізати тонкими смужками, а горіхи подрібнити.

Звичайно, рецептів набагато більше. Можете експериментувати з салатним листям, базиліком, зеленою цибулею, оливками, фетою, бринзою, курячими і перепелиними яйцями, різними соусами. Бон Апетит!

Поділись новиною з друзями: