Тонкощі китайської кухні

Тонкощі китайської кухні

Китайська національна кухня сьогодні популярна як ніколи. У чому полягають її основні секрети і тонкощі? Вся справа в правильній термічній обробці продуктів і... не тільки.

Правило номер один: маринуємо все
Риба і м'ясо в китайській кухні перед приготуванням обов'язково маринуються - мінімум протягом півгодини, а краще близько доби. Закономірність тут проста - чим довше м'ясо вимочується в спеціальної рідини, тим ніжніше воно в підсумку буде. Маринад можете робити самі або використовувати готовий. Найпростіші рецепти - оцет і цукор (в співвідношенні 2 до 1) або звичайний соєвий соус (але найкраще світлий). Також ви можете використовувати перець і крохмаль - перший додасть страві пікантності, а другий зробить маринад більш густим і в'язким.

Правило друге: робимо заготовки
Китайські кухарі готують страви швидко, оскільки у них під рукою завжди є готові до подальшої термічної обробки заготовки - подрібнені і розфасовані по піалах. Сама термообробка при цьому не повинна займати багато часу, інакше продукти втратять первинні смакові якості.

Правило номер три: кожен компонент обробляйте окремо
Фахівці з китайської кухні говорять, що кожен продукт потрібно обробляти окремо - наша любов звалювати м'ясо, овочі та зелень «в одну купу» якраз і грає злий жарт зі смаком, ароматом готового блюда. Якщо ви будете готувати все разом, то щось обов'язково перетримаєте, а щось не дотримаєте - а це для китайської національної кухні неприпустимо.

Правило четверте: попередньо нагрівайте вок
На холодну сковороду продукти і заготовки класти заборонено - і сам посуд, і налите в ній масло повинні бути досить прогріті (але не розігріті до межі). Так овочі і м'ясо швидко обсмажаться, вкрившись хрусткою скоринкою.

Правило п'ять: смажити годинами не можна
Занадто тривала термічна обробка - головна причина втрати продуктами своїх смакових характеристик. Щоб страви готувалися буквально за 15 хвилин, ріжте заготовки подрібніше - це битки доводиться смажити до скоринки, а смужки курячого філе ні. Чим довше ви готуєте м'ясо - тим більш "гумовим" воно буде.

Правило шосте: відмовтеся від солі
Для додання оригінального смаку і аромату кухарі китайської кухні використовують не сіль, а спеціальні соуси. Найпопулярніші - устричний, рибний і соєвий. Вибирайте соус з урахуванням того, яку консистенцію повинна мати підлива і, звичайно ж, не перестарайтеся з солоністю страви.

Ми перерахували основні секрети китайської кухні. А готувати можна шляхом смаження (звичайного, з помішуванням, у фритюрі), тушкування, на пару. Вдалих експериментів!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: