Соус для риби - який?

Соус для риби - який?

Рибні страви корисні, смачні і вишукані самі по собі. Але ви можете змусити звучати їх зовсім по-новому, завдяки використанню відповідних соусів. Їх можна приготувати самостійно або вибрати серед готових варіантів, представлених на магазинних полицях. Головне розуміти, що саме потрібно подавати з рибою, як і чому. Про це - далі.

Основні моменти
Соуси - цілий напрям в кулінарії. Вони підкреслюють смак страв і підвищують їх поживну цінність. Правильно підібрана підлива перетворить навіть саму звичайну рибку в справжній кулінарний шедевр, змінить її смак до невпізнання. При цьому для нежирної риби ідеально підходять приправи, в складі яких є вершки, сметана, масло і яйця. Помірно жирні сорти відмінно доповнюють м'які вершкові, кислі фруктові соуси, а кращий вибір для жирної риби - приправа з вираженою кислинкою.

Готуємо самі
Найсмачніші соуси - це ті, які ми готуємо самі. Пропонуємо вашій увазі декілька не хитрих безпрограшних рецептів.

Білий - насичений і густий, підходить до більшості рибних страв. Для його приготування беріть:

  • ложку борошна;
  • ложку рослинної олії;
  • пару стаканів рибного бульйону;
  • щіпку солі;
  • лимонний сік;
  • густий жир - сметану, вершки, вершкове масло на вибір (5-10 буде достатньо).

Борошно з'єднайте з рослинним маслом і підсмажте в каструльці, ретельно помішуючи. Потім розведіть бульйоном і проваріть протягом 10 хвилин. Отриману масу посоліть і зніміть з вогню, додайте в неї сік лимона і вершкове масло (сметану/вершки). Ретельно перемішайте і процідіть.

Корисно знати. В білий соус часто додають яєчний жовток, зелень, цибулю, хрін, тертий сир і пюре-томат - можете трохи поекспериментувати.

Томатний - простий у приготуванні варіант, який доповнить смак більшості рибних страв і дозволить зіграти на контрастних поєднаннях. Потрібно:

  • по половинці середньої моркви і цибулини;
  • петрушка за смаком;
  • ложка рослинної олії;
  • ложка борошна;
  • 3 ложки пюре томата;
  • пара склянок рибного бульйону;
  • сіль за смаком;
  • вершкове масло.

Петрушку, моркву і цибулю очистіть, промийте, дрібно поріжте, підсмажте в каструльці з маслом і борошном. Потім додайте в суміш пюре томата, розмішайте, розбавте бульйоном, посоліть, варіть хвилин 10 на слабкому вогні. Процідіть, додайте олію і перемішайте.

Корисна порада. Якщо додати в соус 2-3 ложки сметани, вийде смачна томатно-сметанний приправа.

Майонез і корнішони - пікантна підлива, яка припаде до смаку справжнім гурманам. Беріть:

  • 100 г корнішонів або просто дрібних солоних огірочків;
  • 250 мл майонезу;
  • столову ложку соєвого соусу.

Видаляйте з огірків насіння і шкірку, нарізуйте їх дрібними кубиками і смажте, змішуйте з майонезом і соєвим соусом. Ось і все - 3 хвилини часу, і приправа готова.

Купуємо готове
Якщо не хочете возитися, використовуйте для подачі риби покупні соуси. Основні варіанти - вершковий, кислий, кисло-солодкий, соєвий. Смачного!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: