Смачний і недорогий новорічний стіл: корисні поради

Смачний і недорогий новорічний стіл: корисні поради

Новий рік - час не тільки чудес, а й чималих витрат. Якщо ви не хочете особливо витрачатися або просто не маєте можливості влаштовувати бенкет на весь світ, наші поради вам знадобляться. Отже, який він - бюджетний, але від цього не менш смачний і цікавий новорічний стіл.

Cекрети економії
У випадку з святковим застіллям секретів економії може бути два. Перший - це дешеві продукти, але й страви з них теж, відповідно, вийдуть дешеві. Основні варіанти - хліб, крабові палички, кукурудза, горошок, докторська ковбаса і майонез. Втім, якщо поворожити, вийде смачно (хоч і просто). Другий секрет - використання страв-трансформерів, тобто тих, для приготування яких потрібні одні і ті ж продукти. Вони скорочують і час, і фінансові витрати на створення святкового столу.

Кошик-трансформер
Стартовий продуктовий кошик для столу-трансформеру включає в себе:

  • близько кілограма курячого філе;
  • стільки ж м'яса;
  • по 300 грамів шинки і сиру;
  • борошно, хліб;
  • пару десятків курячих яєць;
  • сметану, майонез;
  • цибулю, картоплю, солоні огірочки, морква - скільки з'їсте;
  • грибочки;
  • оселедець.

Можна доповнити цей, погодьтеся, бюджетний набір оливками, зеленим горошком, консервованими ананасами, крабовими паличками, кальмарами, зефіром і фруктами. Щоб всього вистачило, і зайвого нічого особливо не залишилося, обов'язково складайте попереднє меню.

Що готувати будемо?
З набору продуктового кошика-трансформера ми пропонуємо вам приготувати:

  1. Піцу - класичну відкриту або типу кекс (порційне блюдо, випікається в формах для кексів). В якості начинки використовуйте шинку, цибулю, гриби, сир, курячу грудку і інші інгредієнти на свій розсуд і з урахуванням бюджету.
  2. Канапе - з курячого м'яса, хліба, яєць, шинки можна готувати смачні канапе. Оливки, огірки, ананаси теж виявляться як не можна до речі. Фруктово-зефірні канапе - улюблені ласощі всіх любителів солодощів і, звичайно, маленьких дітей.
  3. Олів'є - без нього на новий рік нікуди. Потрібні яйця, цибуля, шинка, огірки, морква, картопля. При бажанні з класичним рецептом можна трохи «пограти», додавши пекінську капусту, горошок або м'ясо. Класики-гурмани загортають олів'є в лаваш - оригінальна альтернатива звичному новорічному «тазику».
  4. Жульєн або його варіації - такі закуски завжди доречні. Подавати їх можна гарячими і холодними. Якщо хочете «розтягнути» продукти, намастіть закуску на хліб або подавайте з млинцями, лавашем.
  5. Запечена картопля - смачно, ситно, бюджетно. І додати нічого!
  6. Запечене м'ясо - найкраще готувати його разом з картоплею, але можна і окремо. Святково виглядають курячі ніжки з сиром, риба з овочами у фользі, баранина, м'ясні рулети.
  7. Прості салати - викладати мімози і шуби шарами досить довго і нудно, інша справа салатики на швидку руку. Приклад - баночка грибів, баночка квасолі, відварене яйце, часник і майонез перемішайте, а потім подавайте до столу. Ситно, дешево, не клопітно.
  8. Бутерброди - найкраще зі шпротами. Вони можуть бути простими і гарячими, з лимоном, жовтком, майонезом і так далі. Загалом, орієнтуйтеся на свій смак.
  9. Капкейкі - робити їх можна з будь-якого тіста, хоча найчастіше використовують бісквітне.

І не забудьте про прикрасу столу - в такому випадку свято вийде яскравим, насиченим і «теплим»!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: