Сирі печериці - рецепти для гурманів

Сирі печериці - рецепти для гурманів

Печериці - це смачні, корисні і при цьому низькокалорійні грибочки. Їх можна солити, маринувати, смажити, запікати, тушкувати і... використовувати в сирому вигляді. Гриби без термообробки ризикнуть вживати далеко не всі, але ми вас запевняємо - якщо все зробити правильно, шкоди здоров'ю такий продукт точно не завдасть.

Про сирі печериці в сучасній кулінарії
Сирі печериці використовуються в стравах частіше всіх інших грибів, назва інгредієнта виглядає як champignon. У тепличних умовах їх вирощують цілий рік, у відкритому грунті врожай збирають восени або навесні. Про корисність печериць можна говорити практично нескінченно - в них стільки ж фосфору, скільки в рибі, 90% води і зовсім мало калорій (приблизно 25 кілокалорій на 100 грам). Є в грибах вуглеводи, органічні кислоти, вітаміни. До речі, японці називають печериці маітаке і вживають їх в їжу для нормалізації тиску, зміцнення імунітету, уповільнення процесів старіння.

Шкода відносна
Медики кажуть, що в сирому вигляді можна вживати в їжу тільки тепличні продукти - вирощені у відкритому ґрунті гриби часто «багаті» токсинами і вільними радикалами, які хоча б частково нейтралізуються в процесі термообробки. Супермаркети перевіряють сировину на свіжість, ринки - далеко не завжди. Важлива і зона зростання культури, оскільки гриби, як губки, вбирають повітря і все, що в ньому міститься. Так що сирі шампіньйони їсти можна, головне робити це обережно. Дуже гармонійно вони доповнюють салати - продукт, що пройшов термообробку, має не такий яскравий смак і аромат.

Сирі печериці - рецепти для гурманів

Цікаві рецепти
Сирі шампіньйони використовуються в кухнях різних країн світу, і українська не виняток. Обожнюють гриби без термообробки італійці, норвежці, французи. Незважаючи на низьку калорійність, продукт є досить поживним.

Салат з пекінською капустою вимагає мінімум часу для приготування і виходить дуже смачним. Вам знадобиться зелень, цибуля, часник, гриби (близько 200 грамів), пекінська капуста (стільки ж), оливкова олія, соєвий соус і 10 хвилин часу. Також можна використовувати сіль, цукор і лимон. Печериці та цибулю потрібно буде нашаткувати, зелень дрібно порізати, часник пропустити через «давилку». Все ретельно перемішайте, заправте маслом, лимонним соком, додайте цукор і сіль.

Тим, кому подобається більш ситніші варіанти, припаде до смаку салат з листям салату, оливками, перепелиними яйцями, шинкою і сиром. Сир можна брати будь-який, перепелині яйця замінити курячими. На 400 грам грибів буде досить по 150 грам сиру і шинки, середньої цибулини, 2 курячих яєць або 5 перепелиних. Також вам будуть потрібні оливки без кісточки, пів лимона, оливкова олія. Шинку, печериці, яйця, сир наріжте, цибулину пошинкуйте, листя порвіть руками. Перемішайте, заправте маслом і соком лимона. Бон Апетит!

Поділись новиною з друзями: