Секрети смачних оладок

Секрети смачних оладок

Перший млинець виходить грудкою практично завжди, але якщо у вас і 21-й такий, запрошуємо до прочитання нашого огляду. З нього ви дізнаєтеся, як зробити пишні і просто неймовірно смачні оладки на сніданок.

Готуйте на кефірі
Оладки - найулюбленіша страва українців після млинців. Їх роблять з досить рідкого тіста, замішаного на яйцях, соді і борошні. Рекомендуємо вам використовувати в якості основи кефір - так випічка вийде досить легкою і смачною. Загалом, ідеальний варіант для всієї родини або частування раптово завітавших гостей.

Секрети смачних оладок

ТОП-7 секретів смачних оладок
Отже, щоб страва була пишною і смачною, дотримуйтесь наступних правил:

  1. Використовуйте для їх приготування пшеничне борошно або суміш пшеничного з житнім, кукурудзяним, гречаним на свій смак. Борошно просіювати потрібно обов'язково.
  2. Робіть правильну консистенцію тіста - приблизно, як густа сметана. За сковороді розтікатися оладки не повинні.
  3. Перед замісом тіста доведіть інгредієнти до кімнатної температури. Теплий кефір набагато краще взаємодіє з содою, і оладки виходять більш ароматними і пишними.
  4. Не поспішайте - після замісу тісто має постояти з півгодини. Ложки і ополоники з нього обов'язково потрібно буде прибрати. Перемішувати настояну масу після настоювання теж не варто.
  5. Експериментуйте - страва вийде більш апетитною, якщо додати в неї свіжий кріп або ваніль (в залежності від того, робите ви солодкі або солоні оладки). Пікантний смак оладкам надають курага, родзинки, айва, яблука. Тільки не перестарайтеся - якщо добавок буде занадто багато, тісто вийде недостатньо пишним.
  6. Використовуйте правильний посуд - а саме миску середніх розмірів, ложку і віночок. Для смаження потрібна сковорода з чавуну або просто з товстим дном.
  7. Дотримуйтесь порядок дій при смаженні - спочатку сковорідка гарненько нагрівається, потім в неї вливається масло і тільки потім акуратно додається тісто. Рекомендуємо викладати масу великою ложкою.

Також важливо вчасно зрозуміти, коли пора перевертати оладки - так вони встигнуть підрум'янитися, але не пересмажиться.

Секрети смачних оладок

Рецепт
Ну і на закуску - універсальний рецепт кефірних оладок. Беріть півлітра кисломолочного напою, пару яєць, півтори склянки борошна, чайну ложку соди, столову цукру, трохи солі. Перемішайте сіль, цукор і яйця, додайте в них борошно, зверху покладіть соду (оцтом соду гасити не потрібно). Починайте повільно вливати в масу кефір, акуратно перемішуйте все від центру посудини до її країв. Збийте інгредієнти віночком так, щоб не було грудок, додайте родзинки, яблука, вишню, якщо потрібно. Подавайте оладки з медом, варенням, сметаною. Смачного!

Поділись новиною з друзями: