Секрети смачних і соковитих голубців

Секрети смачних і соковитих голубців

Голубці - не найпростіше в приготуванні блюдо, але це не означає, що ви не зможете освоїти мистецтво його створення. Так, спочатку голубці можуть розвалюватися, начинка розварюватись - все це робить їх не те щоб менш смачними, але не представницькими вже точно. Щоб все вийшло, як треба, дотримуйтесь викладених далі рекомендацій - і результат вас не розчарує.

Правильна підготовка капустяних листів
Перший крок, який ви повинні зробити - це правильно вибрати листи капусти. Кочан повинен мати середню щільність, оскільки дуже щільний качан важко розібрати на листя, не порвавши їх. Ідеальний варіант для голубців - молода капуста (чим вона молодша, тим м'якші виходять голубці). Листя відрізайте з качана добре заточеним ножем.

Перед тим, як починати загортати голубці, листи рекомендується проварити у воді з додаванням солі протягом пари хвилин. Стару капусту теж використовувати можна, але відварюють її довше - хвилин 10. Всі товсті волокнисті включення, прожилки потрібно буде видалити. Якщо листя все одно досить жорстке, відбийте їх качалкою або молотком для м'яса, але не до дірок. Інший хитрий спосіб «пом'якшення» - спочатку качан заморожують в пакеті, а потім розморожують і розбирають, листи будуть відразу м'якими.

Секрети смачних і соковитих голубців

Пару слів про начинку
Начинку для голубців можна використовувати будь-яку - екзотичну, вегетаріанську або класичну з фаршу яловичини, свинини (беріть їх в рівних частинах) і крупи (гречка, рис). Також до фаршу рекомендується додавати зелень, овочі - так голубці вийдуть більш соковитими. Можна готувати страву зі сметаною, тертим сиром, томатною пастою - це додасть їй пікантності та просто незвичайний смак. До речі, фарш необов'язково пропускати через м'ясорубку - можна просто дрібно порубати м'ясо гострим ножем. У будь-якому випадку дуже дрібним готовий фарш бути не повинен, інакше начинка розвариться і стане ватяною.

Крупу додають до м'яса в стані напівготовності. Співвідношення - 1 частина крупи і 3 частини м'яса. Готову суміш потрібно ретельно відбити і вимісити.

Як правильно загортати капустяні листи
Щоб голубець не розпався під час приготування - кладіть начинку на внутрішню частину листа і закривайте її черешком. Це все, можна буде підвертати боки листа і загортати голубець. В результаті у вас повинні вийти закриті з усіх боків акуратні конверти. Розміри конвертика можуть бути будь-якими, але врахуйте, що маленькі зазвичай і готуються швидше, і виходять більш соковитими. Можете підстрахуватися і перев'язати готові голубці кухарський ниткою або просто скріпити їх зубочистками.

Секрети смачних і соковитих голубців

Приготування страви
Конвертики запікають, тушкують, варять або просто відправляють у мультиварку. Найлегший варіант - проварювання в бульйоні або злегка підсоленій воді. Можете додавати під час приготування соуси, підливи, звичайний кефір, біле сухе вино, гранатовий або томатний сік - так страва вийде дуже соковитою. Спеції - розмарин і лавровий лист, овочі - томати, солодкий перець, морква (її зазвичай попередньо обсмажують в олії). Готувати голубці досить одну годину, кришка сотейника, каструлі або сковороди обов'язково повинна бути закрита. У духову шафу бажано ставити невелику ємність з водою - так ваші конвертики не пересушатся.

Подавати готові голубці можна з овочевою засмажкою, сметаною. Бон Апетит!

Поділись новиною з друзями: