Секрети смачних голубців

Секрети смачних голубців

Голубці - смачне, ситне і корисне блюдо. За 10 хвилин ви їх не накрутите, але якщо набити руку, то і пару годин стояти на кухні не доведеться. Головне освоїти ази приготування страви - тоді воно буде соковитим, смачним та не розвалювались.

Готуємо капустяне листя
Для приготування голубців беріть рівні щільні капустяні качани середніх розмірів. До речі, досвідчені господині кажуть, що з сплюснених качанів голубці смачніше - можете перевірити. Важлива і щільність листя - не дуже товсті і не розповзаються тонкі листи з зеленим відтінком. Білі толстолистні качани доводиться довго готувати, і все одно вони можуть залишитися волокнистими, жорсткими.

Секрети смачних голубців

Коли виберете, в якій качан будете загортати фарш, виріжте качан - робити це потрібно тонким гострим ножем, намагаючись захоплювати всі товсті, грубі і, відповідно, несмачні черешки. Опускайте качан в киплячу воду з додаванням оцту - кислота збереже природну структуру листя, запобіжить утворенню розривів. Варіть кілька хвилин, поки верхні листки не придбають прозорість і не почнуть відходити від качана.

Вийміть капусту з води, відокремте верхні листочки. Поверніть качан назад в киплячу воду і виконайте поетапно аналогічні дії для інших верств. Готові листочки необхідно охолодити, потім обріжте товсті виступаючі частини черешків.

Секрети смачних голубців

Загортаємо
В правильно підготовлені листи укладати фарш набагато простіше, тому дотримуйтесь зазначеної вище схеми. Загортати фарш потрібно так, щоб начинка закривалася з усіх боків - інакше під час приготування вона випаде. Схема дій:

  1. Розкладайте лист на обробній дошці.
  2. У основи викладайте пару столових ложок фаршу, найкраще оформити його у вигляді довгої ковбаски.
  3. Накривайте начинку основою листа, загорнувши бічні сторони, прокручивайте голубець у напрямку від себе, а потім закручуйте довгу частину листа, залишилася.

Секрети смачних голубців

Тушкуємо
Ось і все - залишиться протушкувати готові заготовки. Соус робіть з урахуванням особистих переваг - він може бути нейтральним або пікантним. Моркву натирайте на тертці, цибулину рубайте на дрібні частини, робіть зажарку на рослинному маслі. Потім додайте 100 мл води, 300 г томатів (свіжих або консервованих), 5 ложок сметани, томатну пасту на смак. Цукор, сіль, перець, кріп додавайте на свій розсуд.

Голубці акуратно викладайте в каструлю, заливайте соусом, додайте лавровий лист. Тушкуйте 30-40 хвилин. Також можна тушкувати голубці в м'ясному бульйоні, томатному соку, червоному вині або запікати їх на деку в духовці.

Поділись новиною з друзями: