Секрети ідеального борщу

Секрети ідеального борщу

Ви варите борщ чітко за рецептом, але він все одно виходить не зовсім таким, як потрібно? Вся справа в фірмових секретах приготування цієї страви, про які знають не всі господині і домашні кухарі. Якщо хочете підвищити рівень майстерності і почати готувати просто ідеальні борщі, ласкаво просимо до прочитання даного огляду.

Буряк - всьому голова
У всякому разі, для борщу вже точно. Щоб борщ мав насичений відтінок, буряк потрібно готувати окремо (за годину варіння весь колір вийде, і перша страва буде бляклою). Потріть коренеплід на досить крупній тертці або наріжте соломкою, додайте воду, пару ложок оцту або лимонного соку, трохи цукру і протушкуйте на повільному вогні - так овоч буде і смачним, і яскравим, і м'яким. Можна буряк також варити і запікати - в першому випадку це робить виключно в шкірці і з додаванням лимонної кислоти/ оцту, а в другому в харчовій фользі.

​Секрети ідеального борщу

Пару слів про бульйон
А точніше про те, чи потрібен він чи ні. Якщо борщ ви варите вегетаріанський, то м'ясо буде зайвим, а в звичайному воно потрібно обов'язково. Бульйон роблять з різного виду м'яса, іноді їх навіть змішують (наприклад, яловичину зі свининою). Щоб борщ вийшов максимально ароматним, підготовлені м'ясні шматки попередньо обсмажують (але не сильно). Не забудьте додати в бульйон лавровий лист, сіль і кілька горошин перцю. Кістки з м'яса перед подачею на стіл прибирають.

Чи потрібна капуста?
Якщо ви варите не свекольник, а саме борщ, то так. Оптимально використовувати свіжу білокачанну, попередньо нашатковану соломкою. Є рецепти з савойською червонокачанною, брюссельською та цвітною капустою - такі супи виходять цікавими, смачними, насиченими, але не класичними. При бажанні можете використовувати квашену капусту (її попередньо завжди промивають).

Секрети ідеального борщу

Овочі: можливі варіації
У борщі, крім буряка і капусти, повинна бути також цибуля, морква, картопля, перець, томати. Їх рекомендується використовувати на свій смак (не подобаються помідори - та не кладіть їх в суп) і в заданих пропорціях - капусти і буряка найбільше, решти втричі менше. Спочатку в каструлю завжди кладуть капусту (вона вариться найдовше), потім солодкий перець, картоплю, в середині цибулю, моркву, томатну пасту, в самому кінці - вже готовий буряк. Кислу капусту теж, як і буряк, кладуть останньою.

Секрети ідеального борщу

Фінальні штрихи
Коли смачний, ароматний, ситний борщ готовий, залишається правильно подати його до столу. Правильно - це значить з пампушками або чорним хлібом, салом, часником і сметаною. Ось побачите - від приготованого за всіма правилами борщу ніхто не зможе відмовитися!

Поділись новиною з друзями: