Що цікавого приготувати до новорічного столу

Що цікавого приготувати до новорічного столу

Смачно поїсти любить більшість з нас, а свята є відмінним приводом, щоб побалувати себе чимось таким. Якщо ви щороку консервативно вибираєте олів'є, холодець і бутерброди з червоною ікрою, то навряд чи зацікавитесь даними оглядом. Зате він буде корисний тим, хто любить щось незвичайне або, у всякому разі, вирішив урізноманітнити святковий стіл в цей раз. Ми недавно вже писали про те, що сподобається покровительці наступаючого року Свинці, і чому холодець, свинину, ковбасу краще не подавати.

Що цікавого приготувати до новорічного столу

Запечена яловичина
Запечена цілим шматком яловичина - це дуже смачно і ситно. Таке блюдо стане центром святкового столу, сподобається гостям і не дуже втомить домашнього кухаря. Для приготування візьміть:

  • шматок яловичини (вирізка близько 1 кг);
  • по 5 столових ложок гірчиці та хрону;
  • кілька зубців часнику;
  • сушений чебрець;
  • свіжий кріп;
  • мелений чорний перець, сіль.

Спочатку змішайте пару ложок гірчиці і стільки ж хрону з розтертим часником, залишки хрону з гірчицею - з чебрецем і кропом. Вимийте і просушіть яловичину, обсмажте її на відкритій сковороді до утворення скоринки. Поперчіть, посоліть, викладіть вирізку на деко, зверху змастіть хроном, часником в суміші, випікайте. При температурі 180 градусів в духовці м'ясо півгодини витримати буде досить.

Дістаньте, промажте соусами з зеленню і відправте в духовку на 30 хвилин. Все - виймайте, нарізуйте і подавайте до столу разом з гарніром.

Що цікавого приготувати до новорічного столу

Оригінальна курка
Відварене куряче м'ясо - це занадто прісно, ​​смажене - банально. Зате хрустка скоринка і мигдаль - те, що потрібно для свята. Продукти:

  • 2 яйця;
  • 2 грудки;
  • 6 ложок мигдалю;
  • 4 ложки оливкової олії;
  • прованські трави;
  • свіжа зелень.

Філе потрібно буде відбити, в блендері подрібнити часник з мигдалем, потім з'єднати їх з сіллю, перцем, оливковою олією. Віночком збийте яйця, умочіть в них м'ясо. В паніровці, яку потрібно буде дістати з блендера, курку обвалюють і відправляють в духовку на 20 хвилин. Подавати найкраще з гарніром з овочів.

Що цікавого приготувати до новорічного столу

Гарбуз - король столу
Гарбуз на новорічному столі - справжній ексклюзив. До речі, даний овоч дуже корисний і смачний. Щоб приготувати його за оригінальним рецептом, візьміть:

  • 50 г рису басматі;
  • середній гарбуз;
  • 2 часникових зубця;
  • 1 цибулину;
  • 50 г журавлини;
  • 50 г оливок;
  • на свій смак розмарину, сушеного чилі, мускатного горіха, корицю (багато не потрібно);
  • невелику жменю фісташок;
  • клементин;
  • масло оливи.

Спочатку розігрійте духовку і підготуйте продукти. Рис промийте, цибулю, часник, оливки подрібнюйте. У гарбуза зріжте верхівку, видаліть насіння. Кілька столових ложок м'якоті потрібно буде дістати, подрібнити, перемішати з часником.

Кубики гарбуза обсмажте протягом 10 хвилин на сильному вогні з оливками, часником, цибулею, свіжим розмарином. Посипте все корицею, мускатним горіхом, перцем і сіллю, додайте цедру клементина, подрібнені горіхи, цілу журавлини. Влийте в ємність стакан овочевого бульйону, доведіть рідину до кипіння і тушкуйте протягом 5 хвилин.

Усередині гарбуз потрібно буде змастити пастою із суміші часнику, чилі, розмарину, мускатного горіха, солі, перцю, оливкового масла, кориці. Заповнюйте шкірку овочевою сумішшю з рисом, накривайте зрізаною верхівкою. Змажте шкірку оливковою олією, оберніть в фольгу і поставте на деко. Час запікання - близько півтори години.

Бажаємо не тільки веселих, але і смачних свят!

Поділись новиною з друзями: