Різдвяні солодощі: смачні десерти і національні традиції

Різдвяні солодощі: смачні десерти і національні традиції

Різдвяні солодощі - це не просто печиво, бісквіти і нуга, а своєрідні традиції, які залежать від країни. Так як Різдво не за горами, саме час подумати про те, чим ви будете балувати домочадців і освоїти парочку нових рецептів.

Імбирні пряники
Різдвяна класика - солодощі з імбирного тіста. Американці в печиво додають патоку або кленовий сироп, чехи імбирне тісто варять (щоб потім ліпити фігурки з нього), англійці роблять не пряники, а маленькі буханочки. Німці вважають за краще м'які і плоскі пряники, споруджують з них цілі будиночки - невеликі, зате красиві.

Хочете зробити на Різдво щось особливе? Це може бути хліб з імбирного тіста з бананами, для приготування якого беруть півсклянки меду (потрібен рідкий), пару яєць, півтори склянки борошна, рафіновану олію, корицю, білий або коричневий цукор, мелену гвоздку, імбирний порошок за смаком. Також бажано додати в різдвяний хліб трохи мускатного горіха, соду, сіль, пекарський порошок. Яйця збивають з цукром, олією, медом, перемішують, додають сухі інгредієнти. Форму змастіть жиром, викладіть в неї тісто, поставте в духовку, випікайте протягом однієї години. Коли хліб охолоне, прикрасьте його і поставте в холодильник в закритому контейнері.

Пряникові чоловічки
Різдвяний пряниковий чоловічок - ще один своєрідний символ Різдва. З його появою пов'язана ціла легенда - це англійська казка, що нагадує нашого «Колобка». Для приготування пряникових чоловічків беріть ложку солі, імбиру, по пів ложки чорного перцю і гвоздики (мелених), стакан цукру (бажано коричневого), пару яєць, по дві ложки яблучного оцту, соди і гарячої води. Також вам буде потрібно склянку меду, 5 склянок борошна і брусок вершкового масла.

Інгредієнти потрібно з'єднати у великій мисці і розтерти до отримання однорідної маси - спочатку масло і цукор, потім мед, яйця, а потім оцет, гаряча вода, борошно і прянощі. Тісто змішуйте до гладкості, воно повинно вийти пластичним і щільним. Коли все буде зроблено, поділіть його на 2 або 4 частини, загорніть їх в пакет і відправте в холодильник. Духову шафу прогрійте до 180 градусів, розкачайте тісто на дошці в пластини 0.5 см або трохи товщі. Залишиться вирізати фігурки і акуратно викласти їх на покритий вощеним папером деко. Час випікання становить 15-20 хвилин. Прикрашати чоловічків глазур'ю потрібно, поки вони теплі.

І інші цікаві ласощі
Ще на Різдво господині печуть фруктові кекси і хлібці з начинкою (її має бути більше тіста) - з горіхів, сухофруктів, цукатів, можна робити просочення з алкоголем. В Австрії на свята люблять ласувати «ванільними підківками», а у Франції «різдвяним поліном» (традиційний торт). Італійці на Різдво їдять халву з фруктами (торроне) і пряники зі спеціями, мигдалем, медом (панфорте), іспанці - нугу з горіхами (туррон), а греки медове печиво з маслом (Меломакарона).

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: