Правила зберігання зелені

Правила зберігання зелені

Свіжі прянощі такі смачні, ароматні, корисні, але... дуже швидко псуються. Щоб вони «прожили» після покупки до вживання в їжу максимально довго, дотримуйтесь правил зберігання зелені. Про них ми якраз розповімо вам далі.

У чому зберігати
Зелень залишатиметься свіжою максимально довго при зберіганні в:

  • паперових рушниках;
  • скляних банках;
  • пластмасових контейнерах;
  • поліетиленових пакетах.

Оптимальний варіант - спеціальний контейнер, але, якщо його під рукою не виявилося, можна обійтися і підручними засобами. Перед розміщенням зелені на зберігання уважно огляньте її, відріжте корінці і приберіть погані листочки. Врахуйте, що поліетиленові пакети потрібно добре зав'язувати, а в паперові рушники класти вологу, але не мокру зелень - інакше вона поповзе.

Де зберігати
Волога з зелених рослин випаровується швидко, а від засихання і в'янення їх врятує холодильник. Ідеальне місце для зберігання - нижня полиця, але при бажанні свіжу зелень можна заморозити. Всі трави перед відправкою в холодильник очищають від поганих частин, а найніжніші викладають на вологі серветки. До речі, заморожена зелень зберігає свої первісні якості максимально довго - промийте її, просушіть на рушнику і розкладіть по пакетиках порційно. Змішувати кінзу з кропом або базилік з петрушкою вкрай не рекомендується - для кожної травички виділіть окрему упаковку. Використовуєте зелень для приготування супів? Дрібно наріжте її і покладіть в формочки для льоду, злегка заливши водою - користуватися такими заготовками дуже зручно і просто.

Оптимальна температура - 0 градусів. Більше двох тижнів тримати її не рекомендується - робіть стільки запасів, скільки ви реально готові з'їсти.

Як зберігати: корисні поради
З основними принципами ми розібралися, але, крім них, ви можете користуватися додатковими рекомендаціями:

  • Петрушка і кріп найдовше живуть в склянці з водою.
  • Щоб листя салату залишалися свіжими не один день, накрийте їх харчовою плівкою.
  • Для освіження травичку можна ненадовго покласти в теплу воду.
  • Кріп і м'яту рекомендується загортати у фольгу.
  • Кріп, петрушку, селеру, шпинат перед відправкою на зберігання в холодильник потрібно ретельно просушити.
  • Зів'яла зелень швидко повернеться до свіжого стану, якщо занурити її спочатку в зовсім холодну воду, а потім в гарячу.
  • Солити прянощі перед зберіганням не рекомендується.
  • Щоб травички лежали довше, не мийте їх відразу після покупки.
50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: