Полтавські галушки - поетапний рецепт

Полтавські галушки - поетапний рецепт

Полтавські галушки - це дуже ситно, неймовірно смачно, а ще не складно в приготуванні. Якщо ви коли-небудь пробували їх, то з іншою стравою вже не сплутаєте і варениками не заміните. Їхати в Полтаву або просто відправлятися в ресторан, щоб поласувати смакотою, зовсім необов'язково - адже галушки можна сфабрикувати і самостійно.

Поетапний рецепт
Для приготування галушок беріть:

  • пару яєць;
  • 0.5 л кефіру;
  • чайну ложку соди;
  • 3-4 склянки борошна.

Вилийте в миску кефір, додайте соду і помішуйте, поки не з'являться бульбашки. Зачекайте, поки сода погаситься, і додайте яйця. Ретельно збийте все віночком до утворення однорідної маси, покладіть щіпку солі. Додайте борошно і продовжуйте перемішувати до отримання однорідної густої маси.

Полтавські галушки - поетапний рецепт

Поверхню для вимішування тіста посипте борошном, потім викладіть на неї готову масу. Тісто перемішуйте, постійно підсипаючи трохи борошна - в результаті маса повинна бути еластичною і не дуже тугою. Коли тісто стане досить щільним, залиште його «підійти» хвилин на 20. Замішайте масу гарненько ще раз, відріжте гострим ножем шматочок і розкачайте його в ковбаску, з ковбаски сформуйте довгасті шматочки однакових розмірів. Кожен шматочок умочіть в борошні і відправте в киплячу воду. Коли галушки почнуть спливати, гарненько помішуйте їх, проварюючи пару хвилин, виймайте.

Полтавські галушки - поетапний рецепт
Памятник полтавским галушкам в Полтаве

Правила подачі
Полтавські галушки традиційно подаються як основа, а не самостійне блюдо. Для смаку і ситності до них додають овочі, шкварки, м'ясо, гриби. Найсмачнішими виходять тушковані з м'ясом в духовці вироби з тіста. Готові галушки розкладають по горщикам, окремо на сковороді готують гриби, цибулю і куряче філе або інше м'ясо, додають в горщики до галушок. Це в принципі все - залишиться полити блюдо сметаною, додати трохи води, накрити кришкою і поставити в духовку хвилин на 25.

Поділись новиною з друзями: