Неймовірна екзотика, або Ви, ймовірно, не зможете це з'їсти

Неймовірна екзотика, або Ви, ймовірно, не зможете це з'їсти

Скільки людей, стільки й думок, а скільки народів, стільки і страв. Деякі страви виявляються настільки дивовижними і неймовірними, що навіть у самого вибагливого українського гурмана може виникнути питання - як таке взагалі можна їсти? Якщо вас цікавлять тенденції «високої кухні» і все незвичайне, рекомендуємо до прочитання огляд, присвячений найбільш незвичайним стравам світу. Бридливим вхід заборонено! :)

Смажені мізки в сендвічі

Смажені мізки в сендвічі - а чому б і ні!
Сендвіч з котлетою - це банально, а от з яловичими мізками... Якщо ви боїтеся різної зарази, яку часто діагностують у корів, спробуйте булочку зі свинячою «сірою речовиною». Крім мізків, в сендвічі повинна бути цибуля, мариновані огірки, кетчуп і гірчиця.

Яєчка теляти

Яєчка теляти - ніжно, незвично і в паніровці
Устриці Скелястих гір - поетична назва смажених яєчок молодих телят. Занадто кровожерливо? Зате кажуть, що дуже смачно - приблизно, як яловичі нирки, тільки куди ніжніше. Насінники бичка після видалення спочатку вимочують у воді, ретельно миють і чистять, а тільки потім обсмажують в спеціях.

Мізки в шлунку

Мізки в шлунку? Буває й таке
Якщо мова йде про незвичайні страви світу. Хаш - традиційне східна страва, яке представляє собою набитий мізками і іншими їстівними частинами голови шлунок. Вариться смакота з різних запчастин яловичини в бульйоні (він жахливо пахне!), Потім приправляється лимоном, часником, перцем та іншими прянощами. Подають хаш в чистому вигляді або з лавашем, овочами.

Шаурма по-камбоджійські

Шаурма по-камбоджійські
Виявляється, отруйного тарантула можна їсти - якщо, звичайно, правильно його приготувати. Блюдо А-Пінг готують в невеликому камбоджійському містечку Скуон, де воно, до речі, делікатесом не рахується - тут смажений тарантул є вуличною їжею чимось на зразок нашої шаурми або панін. Павука обвалюють в суміші з цукру і солі, а потім обсмажують в часниковому маслі. Будете в Скуон, обов'язково спробуйте - якщо не боїтеся.

Телячий рубець

Телячий рубець проти ковбаси
Шотландці в плані національної кухні теж відзначилися - рубець теляти з потрохами і приправами європейців зазвичай швидше дивує, ніж радує. Величезна кругла ковбаса візуально нагадує собою сальтисон. У випадку з шотландським рубцем в нього входять серце, печінку, легені ягняти, вівсяне борошно і багато-багато спецій. Все це засовується в овечий шлунок і проварюється. Задоволення на любителя, в Шотландії делікатес вживають під волинку (це не жарт) і віскі (склянки на порцію вистачить).

Очні яблучка тунця

Очні яблучка тунця
Якщо ви коли-то їли юшку, зварену на риб'ячих головах, то знаєте, як виглядають очі бідних тушок в супі. Правда, китайці та японці напевно б назвали таке блюдо чимось на зразок прелюдії для новачків - адже у них є очні яблука тунця. Вони варяться цілком з приправами і подаються зі спеціями. Кажуть, ніжне блюдо, куди смачніше кальмарів... головне, щоб не знудило.

Мурашина ікра

Мурашина ікра
Ще одне блюдо в продовження теми про яєчки теляти. Мурашину ікру (а точніше яйця цих комах) подають у всіх мексиканських закладах харчування. На вигляд і на смак вони схожі на кукурудзяні зернятка і кедрові горішки. Їдять «ікру» смаженою в чистому вигляді або як гарнір до тако, омлетів.

Смачного!:)

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: