Нефільтроване пиво: про терміни придатності і оригінальний смак

Нефільтроване пиво: про терміни придатності і оригінальний смак

Сьогодні існує величезна кількість сортів пива - світле, темне, жіноче, чоловіче, навіть червоне і шоколадне. Класифікація проводиться з урахуванням різних параметрів. В даному огляді ми вирішили поговорити про фільтровані і нефільтровані напої, а також різницю між ними.

Що краще і в чому різниця
Сперечатися про те, яке пиво краще, немає сенсу - адже це справа смаку. А ось різниця між фільтрованими і нефільтрованими напоями безумовно заслуговує на увагу. Вона полягає у впливі на здоров'я, терміні придатності та зберігання, смакових характеристиках.

Нефільтрований пінний напій фільтрацію проходить, але тільки один раз. Це очищення виходить досить щадним, не прибирає повністю дріжджі, інші продукти бродіння - саме вони і відповідають за створення характерного осаду. Фільтровані сорти обробку проходять, причому багаторазову - від 2-3 разів. Склад у обох напоїв однаковий, але от смак у нефільтрованого пива більш глибокий і насичений, відтінок мутний. Справжній «живий» пінний напій зберігається всього кілька днів.

До речі. І фільтроване, і нефільтроване пиво може бути абсолютно різних сортів - світлих, темних, розливних і так далі.

Нефільтроване пиво: про терміни придатності і оригінальний смак

У плані смаку жоден фільтрований напій з нефільтрованим не зрівняється, оскільки кожна обробка «вбиває» пиво. Те ж саме можна сказати про аромат - якщо ви хочете насолоджуватися улюбленим напоєм на 100%, купуйте той, який не піддавався тривалій обробці. Гурмани кажуть, що нефільтровані сорти мають тонкі нотки лайма, цитрусових, чорної смородини і навіть свіжої трави. Саме тому закуски потрібні легкі - наприклад, сирні сухарики або м'ясна нарізка.

Користь і шкода
Пиво - це, перш за все, алкогольний напій, тому пити його слід в помірних кількостях. А ось вживати в принципі його точно варто - до складу пінного входить цілий набір амінокислот, вітамінів і мінеральних сполук. Регулярне вживання невеликої кількості якісного нефільтрованого напою омолоджує організм, виводить камені з нирок, зміцнює серце і судини, дезінфікує, знімає біль. Необроблені пивні дріжджі відновлюють обмін речовин, солод нормалізує апетит і позитивно впливає на стан системи травлення. Хміль заспокоює центральну нервову систему і допомагає боротися зі стресами.

Нефільтроване пиво: про терміни придатності і оригінальний смак

І на останок
Що купити? Популярні виробники нефільтрованого пива - BUD, Smithwickꞌs, Krusovice, Pilsner. Також ви можете звернути увагу на продукцію вітчизняних марок і живі сорти, які продаються в пабах і спеціалізованих магазинчиках (таке пиво довше трьох днів зберігати не можна).

Поділись новиною з друзями: