Найпопулярніші рецепти домашнього майонезу

Самые популярные рецепты домашнего майонеза

Майонез - всіма улюблений соус і універсальна заправка. Його використовують при приготуванні салатів, овочевих, рибних і м'ясних страв, подають на стіл до супу замість сметани. У магазинних продуктах багато різних хімічних добавок і консервантів, які важко назвати корисними. Хочете годувати свою сім'ю якісною їжею? Вчіться готувати майонез самостійно, тим більше що рецептів багато.

Жовтковий соус
Майонез з жовтків - найпопулярніший варіант домашнього соусу. Для його приготування беруть жовток, цукор і сіль (по щіпці), половину чайної ложки гірчиці, приблизно 100 мл оливкової олії, пів чайної ложки соку лимона. Пропорції можна збільшувати.

Жовток збивають з цукром, сіллю, гірчицею - звичайним вінчиком або на блендері. Коли вийде однорідна маса, влийте в неї оливкову олію (звичайна соняшникова теж підійде, але оливкова смачніше). Збивати інгредієнти потрібно не дуже швидко, але й не повільно до повної готовності (коли маса почне прилипати до вінчику, соус готовий). Колір майонезу буде жовтуватим, для його освітлення використовуйте бальзамічний або яблучний оцет, сік лимона.

Перепелині яйця: смачно і корисно
Гурмани люблять все незвичайне, тому для них ми підготували рецепт майонезу з перепелиними яйцями - на 150 мл олії їх беруть 6 штук. Також вам будуть потрібні сіль і цукор за смаком, перець і пів ложки гірчиці, багато господинь додають в соус лимонний сік і зелень. Сіль, цукор, яйця і гірчицю змішують, ретельно збивають в блендері протягом хвилини, потім обережно вливають масло до повного загустіння. У готовий соус додають лимонний сік, знову збивають і змішують з дрібно посіченою зеленню. Отриману суміш поставте в холодильник на кілька годин.

Молочний домашній майонез
Для приготування густого, смачного і натурального молочного соусу яйця використовувати необов'язково. Основні інгредієнти в даному випадку - стакан молока (краще брати 2.5% жирність), 300 мл олії, 2-3 ложки гірчиці, 1 ложка лимонного соку і цукор, сіль за смаком. Молоко влийте в блендер, додайте олію і збийте до отримання густої емульсії. Додайте інші компоненти і збивайте протягом 5 хвилин.

Цілі яйця
Найшвидший і простий рецепт. Вам буде потрібно 150 мл звичайного рослинного масла, одне ціле яйце, гірчиця, сік лимона, сіль і цукор в рівних пропорціях (по пів чайної ложки буде достатньо). Помістіть всі інгредієнти в блендер і збийте їх - вийде щільна майонезна маса, яку можна використовувати як соус.
Корисні поради:

  • Інгредієнти беріть найсвіжіші і виключно кімнатної температури - в такому випадку соус вийде смачним і густим.
  • Гірчичний порошок більш «жорсткий», ніж рідка гірчиця.
  • Оливкова олія дає гіркоту - її точно не буде, якщо використовувати одну частину масла оливок і одну звичайного, рослинного.
  • Щоб зробити майонез рідкішим, долийте в нього трохи води і знову перемішайте.
  • Готовий соус потрібно зберігати тільки в холодильнику і не більше 3-4 днів.

Домашній майонез не менше смачний, ніж магазинний, і неймовірно корисний. Рекомендуємо спробувати!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: