Мексиканська кухня - гостріше не буває!

Мексиканська кухня - гостріше не буває!

Національна кухня Мексики формувалася під іспанським впливом. Тут можна зустріти і традиційні кукурудзяні коржі, і прянощі, і різні види м'яса. Мексиканська кухня не просто гостра, а дуже гостра, що подобається далеко не кожному європейцю. І все-таки вона цікава, самобутня і заслуговує на нашу увагу.

Трохи історії
До прибуття конкістадорів в Мехіко місцеві жителі харчувалися переважно зерновими культурами, бобами, томатами і травами, рясно приправляючи все це перцем чилі. Згодом в Мексиці стали приживатися різні види м'яса (свинина, курча, яловичина), рис, цибуля і часник - їх використовували разом з місцевими продуктами (ананаси, гуава, ваніль, сквош, риба, арахіс) для приготування екзотичних страв. Кукурудза, звичайно, нікуди не поділася, але з часом рис став практично таким же важливим, як національна крупа Мексики.

Мексиканська кухня - гостріше не буває!

Регіональні відмінності
В рамках однієї країни кулінарні традиції різняться - це пояснюється географічними, етнічними, кліматичними особливостями. Наприклад, північ відомий м'ясними стравами, страусовим виробництвом і яловичиною, центральна частина - загальними для всієї Мексики стравами і такими унікальними як менудо, карнітас, позолє, барбакоа, південний схід - у різний спосіб приготування курчати. В іншому, в якій би регіон Мексики ви не приїхали, будьте готові дегустувати кукурудзяні коржі, квасолю і нескінченно гострі приправи з чилі!

Готуємо самі
Якщо вам хочеться спробувати чогось такого і бажано гостріше, спробуйте наступні рецепти. Вони досить прості, так що рекомендуємо.

Мексиканська кухня - гостріше не буває!

Запечена в духовці кукурудза з соусом кешью

  1. Замочіть півсклянки кешью (горішки потрібно брати не обсмажені) на 4 години на воді.
  2. Прогрійте духовку до 175 градусів.
  3. Почистіть і помийте 4 кукурузини.
  4. Викладіть на деко фольгу або пекарський папір, зверху покладіть качани, змащені маслом і посипані перцем чилі.
  5. Видавіть часник і змастіть його соком кукурудзу, посипте зверху різаний зелений лук, посоліть і загорніть у фольгу.

«Випікайте» 40 хвилин, подавайте з соусом з змішаних в блендері горішків, декількох гілочок кінзи, соку лайма і 30 мл води.

Мексиканська кухня - гостріше не буває!

Телячі відбивні
Соковиті, смачні, ситні і гострі, як сама Мексика! Покрокове керівництво:

  1. Приготуйте маринад - змішайте зиру, коріандр, паприку, сухарі, порошок цибулі та часнику, чорний перець, сіль. Введіть томатну пасту, кукурудзяну олію, гірчицю, все добре перемішайте і дайте настоятися протягом півгодини.
  2. Відбийте телячий стейк руків'ям ножа або товкачем ступки, промажте його маринадом і залиште на годину під кришкою.
  3. Обсушіть відбивні паперовими рушниками і викладіть їх на решітку, змащену маслом. Переверніть, смажте до готовності.
  4. Посоліть м'ясо, накрийте його фольгою і залиште хвилин на 10, наріжте на тонкі смужки і подайте до столу.

Подавати гострі телячі відбивні рекомендується з коржами тортільяс і текілою.

Гарячий шоколад
Ну, а запити все при бажанні можна шоколадом з перцем чилі:

  1. Наливайте молоко в каструлю і ставте на середній вогонь.
  2. Додавайте тертий шоколад, корицю, перець чилі, ваніль, цукор.
  3. Доводите до кипіння, помішуючи віночком.

Готово!

Поділись новиною з друзями: