Мармелад: смачно, корисно... швидко!

Мармелад: смачно, корисно... швидко!

Мармелад - улюблені ласощі більшості дітей і дорослих. Прийшли вони до нас зі Сходу і досить швидко прижилися, саму назву солодощів «мармелад» винайшли французи. Цікаво, що вживання даних цукерок має певні національні особливості - наприклад, в Англії на сніданок подають апельсинові часточки, а в країнах СНД найбільше люблять желейний, ягідний, фруктовий, жувальний мармелад.

Склад
У складі будь-якого мармеладу є желейні речовини, інший набір компонентів може бути різним. Найкориснішими вважаються натуральні ласощі без барвників, з пектином або агар-агаром, але на полицях звичайних магазинів вони є не завжди. Агар-агар отримують з морських водоростей - речовина містить цілий набір мікроелементів, вітамінів, покращує роботу щитовидної залози, виводить токсини. Фруктовий пектин нормалізує рівень холестерину в крові, покращує роботу органів шлунково-кишкового тракту, допомагає виводити продукти розпаду. Желатин отримують в результаті варіння кісток з сухожиллями, тому він корисний для суглобів, кісток. Середня калорійність десерту - 320 ккал на 100 г.

Мармелад: смачно, корисно... швидко!

Корисні властивості
Корисні властивості мармеладу залежать від того, які продукти були використані для його приготування. Основні:

  • Прискорення процесів регенерації клітин.
  • Відновлення нормальної роботи нервової системи.
  • Прискорення процесів синтезу сполучних тканин.
  • Поліпшення складу крові.
  • Зміцнення кісток.
  • Активізація кишкової перистальтики.
  • Відновлення клітин печінки.
  • Підтримка щитовидної залози.

Також якісний мармелад за умови його регулярного вживання в їжу виводить радіонукліди, токсини, прискорює процеси загоєння опіків і ран. А ще його можна використовувати в якості природного антидепресанту - значний перелік переваг, чи не так?

Мармелад: смачно, корисно... швидко!

Шкода
Якісний натуральний мармелад виключно корисний і шкоди здоров'ю не несе, питання в тому, наскільки хороший продукт ви виберете. Алергічні реакції зазвичай викликають барвники та інші хімічні добавки. Також ласощі не рекомендується вживати хворим на цукровий діабет.

Готуємо самі
Не хочете ризикувати здоров'ям? Спробуйте зробити мармелад самі - в такому випадку ви точно будете знати, що в ходить в його склад. Пропонуємо вашій увазі простий і смачний вишневий рецепт. Складові:

  • 1.5 чайної ложечки агар-агару;
  • 5 столових ложок цукру;
  • півтори склянки ягід (можна заморожених).

Мармелад: смачно, корисно... швидко!

Подрібніть вишню з цукром так, щоб вийшло пюре - його повинно бути близько 300 мл, якщо мало, розбавте масу водою. Введіть агар-агар, ретельно розмішайте, дайте постояти хвилин 20. Прогрійте суміш на слабкому вогні до кипіння (не забувайте постійно помішувати), вилийте в маленькі формочки або велику ємність з бортиками, охолодіть. Ось і все - Бон апетит, натурально, корисно, дешево!

Поділись новиною з друзями: