Літні супи: від класичних варіантів до рецептів для справжніх гурманів

Літні супи: від класичних варіантів до рецептів для справжніх гурманів

Багато з нас не уявляють собі обід без першої страви. І не треба цього робити - адже супи смачні і корисні. Пропонуємо вашій увазі цілий набір цікавих літніх рецептів - не наваристих і гарячих «з пилу-жару», а легких, вітамінних, холодних. Соковитої зелені, свіжих овочів зараз предостатньо, так що сміливо експериментуйте.

Гаспачо і краб
Для приготування 2 порцій вишуканого гаспачо з морепродуктами вам буде потрібно:

  • пару огірків і стільки ж помідор;
  • червоний солодкий перець - 250 г;
  • камчатський краб - 80 г (при бажанні можете замінити його на більш бюджетне м'ясо морських, але люди знають кажуть, що це буде вже не те);
  • помідори Пілатті (Італія) - 400 г;
  • оцет - винний, червоний, 20 мл буде досить;
  • оливкова олія - ​​30 мл;
  • вода - 1 стакан;
  • 30 г пармезану;
  • 20 г базиліка;
  • сіль і перець на свій смак.

Пару великих помідорів обдайте окропом і акуратно видаліть шкірку, перець запечіть в духовці цілком, а потім почистіть (шкірку теж слід видаляти), очистіть огірки і все це ретельно подрібніть в блендері разом з Пілатті і водою. Додайте інші інгредієнти (їх потрібно буде попередньо подрібнити) і подавайте до столу.

Літні супи: від класичних варіантів до рецептів для справжніх гурманів

Юшка з буряків
Юшка з буряків - це літня класика. Для приготування обіду на пару персон візьміть:

  • 1.5 л чистої води;
  • 600 г буряка, очищеного від бадилля;
  • винний білий оцет - 50 г;
  • 80 г цукру;
  • трохи солі.

Сорбет готують з буряка (150 г), бородинского хліба (50 г), часнику і цибулі-шалот (5 і 20 г), оливкового і вершкового масла (по 15 г). Також рекомендуємо додати трохи цукру, солі, насіння коріандру, чебрецю, перцю в горошку. В принципі, цього може бути достатньо, але ми рекомендуємо взяти ще свіжих огірочків грам 80, стільки ж редиски, цибулі, кілька перепелиних яєць, салат Мангольд, петрушку, хрону і сметани по 60 гр. Відвару буряка потрібно буде приблизно 800 мл, для додання пікантності готового блюда використовуйте діжонську гірчичку. Тепер:

  1. Очистіть буряк і наріжте його кубиками, залийте звичайною водою, додайте оцет, цукор, сіль і варіть близько півгодини. Охолодіть.
  2. Помийте редис і цибулю.
  3. Відваріть і очистіть перепелині яйця.
  4. Листя салату порвіть на маленькі шматочки, цибулю поріжте, редис і огірки порубати на кубики, петрушку і кріп подрібніть. Сметану з хроном змішайте до повної однорідності.
  5. Для сорбета відваріть до готовності і натріть буряк, сік збережіть.
  6. Бородинський хліб обсмажте на грилі (так він стане ароматнішим).
  7. На розігрітій сковорідці обсмажте шалот з коріандром, додайте буряк, чебрець, хлібець. Суміш подрібніть в блендері і поставте в морозильник на кілька годин.

Ось і все - залишиться змішати і подавати до столу.

Літні супи: від класичних варіантів до рецептів для справжніх гурманів

Цитрусовий суп? А чому б і ні!
Якщо ви любите цитрусові, спробуйте приготувати такий пікантний літній супчик з:

  • кальмарів - 50 г;
  • редису і огірка - по шматочку для декору;
  • шпинату - щіпки;
  • хвилястого перцю чилі - пари грам досить;
  • болгарського солодкого перцю - 350 г;
  • часнику - одного зубчики досить;
  • апельсинового фрешу - 400 мл;
  • половинку червоного цибулі;
  • імбирного кореня;
  • меду, солі і перцю;
  • м'яти.

Розрахунок на одну порцію. Для бази буде потрібно зубчик часнику, болгарський перець, апельсиновий фреш, половинка червоної цибулі, трошки імбирного кореня для пікантності, чайна ложка меду, на свій смак сіль, чорний перець, м'ята, устричний соус, півсклянки води.

Всі інгредієнти наріжте, проваріть хвилин 15, дайте охолонути, додайте м'яту - база готова. Для начинки обсмажте кальмари, викладіть їх в піали для супу, додайте шпинат, запечений перець, огірочок, редис, залийте базою і гурманьте.

Поділись новиною з друзями: