Капуста - справа тонка

Капуста - справа тонка

Капуста - овоч скромний, тобто недорогий і при цьому дуже корисний. Продають її цілий рік в овочевих магазинах і звичайних супермаркетах. З капустою готують супи, салати, консервації, овочеві рагу, пироги, домашні гамбургери і багато інших страв. Головне - вибрати якісний плід і дотримуватися правил його зберігання.

У пошуках смачної і свіжої капусти
Яким повинен бути хороший овоч? Якщо говорити про капусту, то:

  1. Яскравим - або насиченим фіолетовим або сяючим зеленим.
  2. Твердим - м'який в'язкий плід, швидше за все, буде гнилим.
  3. Щільним - відставати від качана повинна не більше 3-4 аркушів. Якщо таких листочків багато, швидше за все, овоч має дивну текстуру і не кращі смакові якості.
  4. Пружним - м'які листи це теж погано, оскільки вони зазвичай бувають у старих або пошкоджених плодів.
  5. Красивим - будь-які гнилі плями, зміни кольору вказують на те, що овоч вражений хробаком або просто підгнив.

До речі, зібрана після морозів капуста солодше тієї, яка була зірвана до настання заморозків. Маленькі качани зазвичай мають більш різкий смак, ніж великі - цей момент теж потрібно враховувати.

Зберігаємо з розумом
Капуста може лежати дуже довго, але при дотриманні умов її зберігання. Поки ви не вирішите їсти овоч, то не ріжте його, не мийте і не чіпайте листи. Потрібна тільки половинка? Оберніть ту частину качана, яку поки що не плануєте використовувати в харчову плівку і покладіть в холодильник - так в ній ще пару днів збережеться вітамін С.

Для збереження хрусткою текстури плоди рекомендується поміщати в пластиковий пакет. Савойскую капусту тримати в холодильнику більше двох тижнів не рекомендується, оскільки вона починає псуватися. Зовнішні листя перед використанням в їжу завжди знімають і ретельно промивають.

Що приготувати?
З капусти можна робити будь-які страви - перші і другі, ситні і дієтичні, жирні та пісні, навіть випічку. Багатьом подобається капустяний суп - смачний, низькокалорійний і корисний. Відмінна ідея для вечері - фаршировані листи овоча, які начиняють аналогічно голубців. Зі свинячими відбивними дуже добре йде червонокачанна капуста, а тушковане біле листя є основою веганского раціону. Любите домашні заготовки? Зробіть квашену капусту на зиму. Ну і, звичайно, обов'язково спечіть капустяний пиріг - він не представляє складнощів в приготуванні і подобається всім членам сім'ї.

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: