Шоколад - улюблене блюдо всіх ласунів. Молочний, чорний і білий, з родзинками, горішками, пастами з різними смаками, повітряними бульбашками, в плитках, цукерках і навіть у вигляді фонтанів - вибирати вам буде з чого. До речі, існують навіть майстри з виробництва шоколаду - їх називають шоколатьє. Купити солодощі сьогодні можна в будь-якому магазині - вітчизняних та імпортних виробників, кращий і гірший, дешевший і дорожчий. А ще ласощі можна зробити самостійно. Як? Про це далі.
Переваги домашнього шоколаду
У домашніх солодощів існує маса переваг. Якщо ви любите готувати або віддаєте перевагу стравам приготованим власноруч, замість магазинних, вони вам точно сподобаються. Домашній шоколад - це:
- Унікальна можливість здивувати гостей і порадувати домочадців.
- Натуральний склад, в якому ви можете бути впевнені.
- Оригінальний презент.
- Максимум задоволення при мінімальних витратах.
- Прибутковий простий бізнес (якщо ви вирішите ставити справу на потік).
Вам необов'язково відразу починати робити продукт на продаж - почніть з себе і знайомих, а далі час покаже.
Що потрібно
Для приготування домашнього шоколаду вам потрібно: цукрова пудра, масло какао і какао терте. Використовуються й інші добавки, але це вже на ваш розсуд. Також в продукт часто додають сухе молоко. Якщо ви плануєте робити білий шоколад, какао терте вам не буде потрібно. Інгредієнти використовуйте якісні, масло купуйте нерафіноване - воно має насичений аромат і красивий жовтий відтінок. З обладнання потрібні тільки формочки для надання готовим виробам відповідних конфігурацій. Ідеальний матеріал для їх виготовлення - силікон.
Класичний рецепт
Рецептів приготування домашнього шоколаду існує дуже багато - їх ви без проблем знайдете в інтернеті. Ми розглянемо класичний варіант. Беріть по 60 грам какао порошку і масла, близько 80 грам цукрової пудри. Добавки (горіхи, цедра апельсина, ваніль, коньяк, тощо.) Вибирайте на свій розсуд. Тепер:
- Розкришіть головні інгредієнти (какао) на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані.
- Отриману масу перемішайте, додайте в неї цукор, зніміть з водяної бані і дайте охолонути.
- Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додайте до неї вибрані добавки.
- Знову ретельно все перемішайте і додайте необхідну форму.
- Поставте продукт в холодильник для застигання - як правило, на це йде не більше 2 годин.
Ось і все - складного в приготуванні домашнього шоколаду нічого немає. Так що вибирайте рецепт, тренуйтеся і створюйте справжні кондитерські шедеври.