Готуємо шоколад самі, або Все геніальне просто

Готуємо шоколад самі, або Все геніальне просто

Шоколад - улюблене блюдо всіх ласунів. Молочний, чорний і білий, з родзинками, горішками, пастами з різними смаками, повітряними бульбашками, в плитках, цукерках і навіть у вигляді фонтанів - вибирати вам буде з чого. До речі, існують навіть майстри з виробництва шоколаду - їх називають шоколатьє. Купити солодощі сьогодні можна в будь-якому магазині - вітчизняних та імпортних виробників, кращий і гірший, дешевший і дорожчий. А ще ласощі можна зробити самостійно. Як? Про це далі.

Переваги домашнього шоколаду
У домашніх солодощів існує маса переваг. Якщо ви любите готувати або віддаєте перевагу стравам приготованим власноруч, замість магазинних, вони вам точно сподобаються. Домашній шоколад - це:

  • Унікальна можливість здивувати гостей і порадувати домочадців.
  • Натуральний склад, в якому ви можете бути впевнені.
  • Оригінальний презент.
  • Максимум задоволення при мінімальних витратах.
  • Прибутковий простий бізнес (якщо ви вирішите ставити справу на потік).

Вам необов'язково відразу починати робити продукт на продаж - почніть з себе і знайомих, а далі час покаже.

Що потрібно
Для приготування домашнього шоколаду вам потрібно: цукрова пудра, масло какао і какао терте. Використовуються й інші добавки, але це вже на ваш розсуд. Також в продукт часто додають сухе молоко. Якщо ви плануєте робити білий шоколад, какао терте вам не буде потрібно. Інгредієнти використовуйте якісні, масло купуйте нерафіноване - воно має насичений аромат і красивий жовтий відтінок. З обладнання потрібні тільки формочки для надання готовим виробам відповідних конфігурацій. Ідеальний матеріал для їх виготовлення - силікон.

Класичний рецепт
Рецептів приготування домашнього шоколаду існує дуже багато - їх ви без проблем знайдете в інтернеті. Ми розглянемо класичний варіант. Беріть по 60 грам какао порошку і масла, близько 80 грам цукрової пудри. Добавки (горіхи, цедра апельсина, ваніль, коньяк, тощо.) Вибирайте на свій розсуд. Тепер:

  1. Розкришіть головні інгредієнти (какао) на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані.
  2. Отриману масу перемішайте, додайте в неї цукор, зніміть з водяної бані і дайте охолонути.
  3. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додайте до неї вибрані добавки.
  4. Знову ретельно все перемішайте і додайте необхідну форму.
  5. Поставте продукт в холодильник для застигання - як правило, на це йде не більше 2 годин.

Ось і все - складного в приготуванні домашнього шоколаду нічого немає. Так що вибирайте рецепт, тренуйтеся і створюйте справжні кондитерські шедеври.

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: