Шоколадний пудинг - легкий, смачний, дуже ніжний десерт. Якщо ви любите балувати себе і домашніх приготованими самостійно смаколиками, обов'язково спробуйте. Робити десерт не так складно, як може здатися на перший погляд, в ролі основи використовуйте молоко - в чистому вигляді або з вершками, розчинною, готовою заварною кавою. Не обійтися без порошку какао (беріть якісний натуральний) і звичайного білого цукру. Для аромату можна додавати спеції (наприклад, ванілін, мелену корицю), для пікантності - міцний алкоголь на кшталт рому, коньяку. Основні варіанти «сполучної» речовини - крохмаль, біле борошно, яйця.
Далі ми розглянемо кілька популярних рецептів приготування страви, але всі вони припускають єдину схему дій:
- розчинити в молоці крохмаль, какао, яєчний жовток і цукор;
- влити суміш в залишок молока;
- перемішати і проварити;
- розлити по підготовлених місткостях і дати охолонути.
Подача страви завжди холодна - не плутайте пудинги з випічкою і кексами. Посуду багато не потрібно - вам вистачить мірного стакана, каструлі, миски, форм для розливу. Пропорції інгредієнтів дотримуйтесь чітко, інакше десерт може просто не вийти.
Класичний варіант
Спробуємо приготувати класичний пудинг - такий, який подають в англійських будинках. Робити його просто, складні дорогі продукти не знадобляться. Складові:
- близько 120 г цукрового піску;
- 0.5 л молока;
- пара жовтків;
- 2 ложки крохмалю (столові);
- маленький брусок масла вершкового;
- упаковка ваніліну.
Молоко дістаньте з холодильника, в 100 мл розведіть крохмаль, решту вилийте в каструлю і нагрівайте. Суміш з крохмалем збивати краще віночком - її потрібно буде з'єднати з основною частиною молока в міру його закипання. Коли маса загусне, вимкніть вогонь і покладіть в каструлю охолоджене масло. Ось і все - залишиться все ще раз максимально ретельно перемішати і розкласти по формах.
Горіховий десерт
Горіх і шоколад відмінно доповнюють один одного, надають стравам пікантність. Складові:
- 0.5 л молока;
- 2 столових ложки крохмалю і стільки ж цукру;
- жменю горіхів (будь-яких, головне в молотому вигляді);
- 2 столові ложки порошку какао.
Молоко підігрійте, але не кип'ятіть, зніміть з вогню, з'єднайте з крохмалем, цукром, какао. Коли все ретельно перемішаєте, додайте горіхи і знову змішайте. Доведіть суміш до кипіння і проваріть протягом хвилини, розлийте по формах, остудіть і відправляйте у холодильник.
Ще пудинги роблять з плиткового шоколаду, додають вершки, корицю, коньяк, прикрашають карамеллю, стружкою кокоса, морозивом. Експериментуйте!