Гарбуз: смачно і корисно

Гарбуз: смачно і корисно

Гарбуз - унікальний овоч, з якого можна готувати найрізноманітніші страви. До речі, їстівними є практично всі частини плода, включаючи квітки. Якщо ви встигли зробити восени значні гарбузові запаси, а тепер не знаєте, що з ними робити, запрошуємо до прочитання даного огляду.

Не подобається гарбуз? Ви просто не вмієте її готувати
Гарбузова класика жанру - проварені кубики і каша з додаванням крупи (манної, пшеничної, рисової). Такі страви складно назвати делікатесними, і їх смак подобається не всім. Зате грамотна кулінарна обробка творить справжні чудеса - гарбуз можна запікати, маринувати, поєднувати з іншими овочами, м'ясом, сухофруктами, приправляти спеціями і винним соусом. Залишається тільки вибрати хороший овоч (столовий, а не кормової або декоративний) і визначитися з рецептом.

Як вибрати гарбуз
Декоративні плоди красиво виглядають на ділянці, але смакові якості мають посередні, кормові сорти подобаються худобі, а нам потрібні звичайні столові гарбузи. Бажано, щоб плід мав середні розміри і округлу форму, темну без плям шкірку, важив близько 5 кг. При виборі дивіться також на хвостик - він повинен бути сухим. Розрізали овоч? Якщо м'якоть в ньому яскрава, пружна і смачно пахне, ви точно не прогадали. До речі, нерозрізані плоди можуть спокійно перезимувати до весни (головне, щоб в приміщенні, де вони зберігаються, було досить прохолодно), а порізані на шматочки можна відправляти в морозилку.

Не викидайте насіння
Гарбузове насіння погано чиститься, зате дуже корисне для здоров'я. Тому не викидайте його, коли почистите овоч, а промийте і викладіть в тепле місце для просушування. Гарбузове насіння - відмінна альтернатива аптечним вітамінам, природний глистогінний і просто смачна «закуска». До речі, з них роблять приворотне зілля.

Прості і смачні рецепти
Смачні страви з гарбуза готувати набагато простіше, ніж ви думаєте. Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти:

  • Фарширований овоч - пшоном, морквою, родзинками і курагою (але можливі і інші варіації). Спочатку запечіть в духовці невеликі гарбузики (термообробка займає не більше години), потім зріжте з них верхівки, очистіть і начиніть сумішшю з каші, овочів і м'яса. «Фарш» готуйте заздалегідь.
  • Панкейкі - оладки з гарбузом робляться так само, як звичайні, але із застосуванням гарбузового пюре. Корицю, мускатний горіх, гвоздику додавайте за смаком.
  • Сік з гарбуза - як в книгах про Гаррі Поттера. Спочатку ретельно очистіть плоди, потім наріжте їх кубиками і вичавіть сік. Ось і все - смачно, корисно, натурально. Можна змішувати гарбузовий сік з грушевим, яблучним, буряковим - як вам більше подобається.
  • Фаршировані квітки - беріть квіти плоду зі стеблом близько 5 см, моцарелу, яйця і пиво. Вимийте зелені частини, в середину кожної квітки помістіть шматочок сиру, обваляйте в борошні з додаванням пива. Ось і все - залишиться обсмажити і подати на стіл.
  • Суп-пюре - ще одне смачне і просте в приготуванні блюдо. Інгредієнти - часник, цибуля, перець, гарбуз, чилі, вершки і оливкове масло. Зажарку роблять окремо, гарбузові кубики тушкують в сковороді до м'якості, а потім збивають з іншими компонентами в блендері.

Смачного!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: