Домашні роли від «А» до «Я»

Домашні роли від «А» до «Я»

Японські роли люблять багато хто. Рулетики з рису виглядають нехитро, але є дуже ситними і смачними, можуть містити різні начинки. Щоб погурманити, ви можете вирушити в будь-який національний ресторан, замовити доставку додому або пробувати накрутити роли самостійно. Робити це не так вже й важко - всього 40 хвилин часу, і вечеря в японському стилі готова. Головне знати, як все правильно робити і що для цього потрібно.

Готуємо продукти
Головний компонент ролів - рис. Тільки будь-який не підійде, потрібен спеціальний для приготування суші (його ви знайдете в кожному супермаркеті). Варять рис для суші за спеціальною технологією і обов'язково з оцтом. Звичайну крупу не використовуйте - у неї і смак не той, і аромат, і злипатися вона, як потрібно, не буде.

Наступний продукт - листя норі. Вони продаються по 10-20 штучок в сухому вигляді. Обов'язково купіть спеціальний оцет - його використовують для просочення рису. І останнє - васабі (японська гірчиця), соєвий соус, імбир. На цьому обов'язковий набір продуктів закінчується, залишиться запастися начинкою. Вона може бути різною і за смаком, і за вартістю - ті ж анчоуси стоять помітно дешевше червоної риби. Найчастіше для приготування ролів використовують овочі і морепродукти.

Домашні роли від «А» до «Я»

Які інструменти потрібні
Головний інструмент, який використовується для приготування ролів - це бамбукова циновка макісу. Також вам знадобиться гострий ніж і зручна дошка для нарізання продуктів. Все інше справа смаку.

Порядок приготування
Перше, що вам потрібно буде зробити - це підготувати рис. На 250 грам крупи беріть 3 столові ложки оцту і стільки ж цукру, пару чайних ложечок солі. Рис висипайте у велику миску і гарненько промивайте (воду рекомендується міняти кілька разів - до повної прозорості), киньте на друшляк і залишайте стекти протягом години. Тепер перекладіть продукт у велику каструлю, влийте 0.5 л води, закрийте кришкою і доведіть до кипіння на слабкому вогні. Варіть крупу до тих пір, поки вона не вбере всю воду, потім зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин під кришкою. В окремій ємності розчиніть сіль і цукор в оцті. Викладіть варений рис в миску, полийте заправкою, розбийте грудки лопаткою. Дочекайтеся, поки маса охолоне, і переходите до скручування ролів.

На бамбуковий килимок викладається листочок норі (глянцем вниз), на ньому розподіліть жменьку рису, при цьому верхній краєчок водорості залишається заповненим. Якщо ви любите погостріше, можете промазати смужку васабі. Потім на рис кладіть начинку - наприклад, свіжий огірок з червоною рибою. Тепер акуратно підніміть килимок великими пальцями рук і загорніть рол, притримуючи начинку. Дуже сильно килимок стискати не варто, щоб не видавити все з ролу. Гострим ножем розрізати «ковбаску» на 6-8 частин. Ось і все - можна оцінювати результати!

Домашні роли від «А» до «Я»

Секрети ідеальних ролів
Звучить, звичайно, голосно (впевнені, їх знає тільки справжній майстер з солідним досвідом), але тим не менше. Щоб роли виходили смачними, використовуйте тільки свіжі продукти і перевірений рис. Також вам доведеться потренуватися у відточуванні техніки ліплення (головне не падати духом - все приходить з досвідом!). Ну і останнє - досвідчені сушисти не рекомендують заощаджувати, використовуючи замість макису звичайну серветку або килимок для гарячих страв, тим більше що вартість бамбуковій рогожі цілком доступна. Вдалих експериментів!

Поділись новиною з друзями: