Домашні чіпси: смачно, просто, корисно

Домашні чіпси: смачно, просто, корисно

Чіпси - це дуже смачно, правда, досить шкідливо. Якщо ви регулярно влаштовуєте перекус магазинними продуктами, то ризикуєте зіткнутися з різними проблемами в роботі шлунково-кишкового тракту. Що робити - отримувати задоволення від життя по повній або назавжди забути про подібні гастрономічні вишукуванності? Ми рекомендуємо вам знайти компроміс - наприклад, почати готувати чіпси вдома самостійно.

Морквяні слайси
Щоб приготувати морквяні чіпси, візьміть 3 морквини (чисті, акуратні, великі), сіль і перець, олія (пару ложок). Тонко наріжте моркву кружечками, викладіть в миску, поперчіть, посоліть і додайте олію. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього заготовки, поставте в духовку. Час приготування чіпсів становить близько години, періодично їх потрібно перевертати. Ось і все - дайте охолонути і подавайте до столу.

Яблучні чіпси
З яблук можна робити смачні і корисні снеки. На 200 г фруктів беріть 80 г цукру, 250 мл яблучного елю. Яблука очищаються і нарізаються кружечками, заливаються в мисці цукром і елем. Викладайте на пергамент і ставте на деку в духовку. Час приготування залежить від товщини скибочок - для тонких вистачить години, для товстих потрібно більше часу.

Картопляні снеки
Картопляні чіпси - це класика жанру. Беріть картоплю, часник, перець, сіль за смаком, можете використовувати будь-які приправи. Картоплю нарізуйте кружечками або тріть на тертці для шинкування, в мисці змішуйте з іншими інгредієнтами, злегка збризніть оливковим маслом. Сушіть в духовці на пергаменті протягом години, періодично перевертаючи.

Домашні чіпси проти магазинних
Магазинні чіпси - джерело шкідливого холестерину, жиру, солі та інших «корисних речей». Якщо регулярно вживати їх в їжу, можна дійти до тромбофлебіту, атеросклерозу і навіть серцевих нападів. Надлишок солі заважає кісткам нормально рости і порушує обмін речовин. Смакові добавки (бекон, паприка, кріп) - часта причина розвитку алергічних реакцій. Впевнені, ви не хочете напихати свій організм таким добром постійно.

Готувати чіпси вдома досить просто - достатньо нарізати вихідний продукт на тонкі скибочки. До речі, використовувати можна не тільки картоплю (класичний варіант), але і яблука, груші, моркву і так далі. Оптимальна товщина однієї платівки становить 2-4 мм, намагайтеся робити скибочки однаковими. Якщо в рецепті вказано, що потрібно використовувати масло (соняшникове, оливкове), не перестарайтеся - багато вливати його не варто. Готовність чіпсів визначити просто - якщо їхні краї стали загинатися, можете діставати деко з духовки. Щоб продукт вийшов більш засмаженим, потримайте його ще хвилин 10.

Корисна порада. Готові домашні чіпси викладають на папір хвилин на 20 - він вбере вологу і жир, в результаті чого готовий продукт вийде хрустким і досить дієтичним.

Смачного!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: