Цукати - смачно, корисно, просто!

Цукати - смачно, корисно, просто!

Цукати - популярний спосіб заготівлі ягід, плодів і навіть деяких овочів на зиму. Вони виготовляються шляхом зацукровування, вживаються в їжу в чистому вигляді, використовуються для прикраси пирогів і тортів. За рахунок високого вмісту цукру стійкість до появи дріжджових грибків і плісняви ​​хороша. Спочатку для виготовлення цукатів використовувалася цедра цитрусових, а саме ласощі було непоганою альтернативою варенню. Вихідна сировина зазвичай нарізається смужками, часточками або кубиками. У натуральному вигляді цукати досить бліді, тому магазинні продукти зазвичай додатково підфарбовують.

Користь
Властивості цукатів безпосередньо залежать від корисних переваг продуктів, з яких вони виготовлені. У свіжому вигляді будь-які овочі і фрукти, звичайно, найкорисніші, але з усіх десертів цукати є непоганим варіантом. У них багато клітковини, яка очищає організм і нормалізує травлення, вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, причому в добре засвоюваній організмом формі. 95% цукатів - це вуглеводи, білків в продукті не більше 5%, жирів до 2%. Калорійність - трохи більше 200 ккал на 100 г. Цукати - непоганий перекус і підтримка при виснаженні, занепаді сил. Також їх можна додавати в домашні кекси і пироги, желе, інші десерти.

Цукати - смачно, корисно, просто!

Рецепти
Купувати готові цукати необов'язково - ви можете зробити десерт самостійно, з якісних продуктів і без використання токсичних барвників. Сам процес його приготування схожий на варіння варення, але часу займає більше - відварювати сировину вам доведеться кілька разів з проміжками в 10 годин (так воно краще просочиться сиропом і збереже початкову текстуру). Уварені шматочки викладаються на друшляк для стікання - зазвичай процес займає кілька годин. Коли це буде зроблено, перекладайте цукати на деко (деко рекомендується покрити пергаментом і присипати цукром) ставте в духовку на просушку при 40 градусах. Ось і все - залишиться продукт остудити, присипати цукром і розкласти по герметичним ємностям.

Домашні цукати зазвичай роблять з моркви, гарбуза, мандаринових кірочок. На 500 г основи беріть близько 250 г цукру. Багатьом подобається додавати в сироп при варінні сік лимона - це надає страві особливу пікантність. Щоб цукати вийшли смачними і довго зберігалися, використовуйте для їх приготування тільки якісні продукти (без гнилі, цвілі, та ін.).

Поділись новиною з друзями: