Біле вино: коли, як і з чим

Біле вино: коли, як і з чим

Біле вино - напій витончений і багатогранний. Щоб насолодитися його букетом сповна, дотримуйтесь правил подачі і сполучуваності з різними продуктами. Їжа не повинна «забивати» напій, не найкраща пара для білого вина - рясно приправлені спеціями страви.

Як пити
Великими ковтками біле вино пити не рекомендується - насолоджуйтеся кожною його краплею, знаходьте незвичайні нотки. Для подачі використовуйте келих у формі тюльпана або відкритого дзвіночка. Матеріал виготовлення - прозоре скло.

Подавати біле вино потрібно в охолодженому вигляді - приблизно 6-12 градусів. Наповнюйте келих не більше ніж на третину, якщо він має невеликий об'єм, і не більше ніж на чверть, якщо ємність велика. Такі пропорції дозволяють збагачувати напій киснем і розкриватися максимально повно. Починайте дегустацію з вдихання аромату, повільно провертаючи фужер в руці. Дивіться, як напій буде стікати по прозорим стінкам.

Біле вино: коли, як і з чим

З чим пити
Вибір закуски здійснюйте з урахуванням особистих переваг, але не слід ігнорувати і загальноприйняті рекомендації. Ідеальні поєднання - біле вино і сири, фрукти, хліб з білої муки. Можна подавати до напою рибні, м'ясні страви (але легкі), ананаси, цитрусові, груші, шоколад, різні сорти печива, десерти, цукерки та морозиво. Іноді біле вино п'ють навіть з чаєм, головне не з іншими винами або більш міцним алкоголем.

Супи і соуси
Якщо ви любите пити вино на обід, то білі сорти поєднуйте з цибульним супом. Оливкова олія, цукор, чебрець доповнять смак вишуканого бурштинового напою. Також можете звернути увагу на сирно-овочеве фондю - сир змішують з борошном, викладають на дно каструлі або іншої ємності для приготування їжі, заливають вином. Смак страви стане більш пікантним, якщо додати в продукти мускатний горіх. Ще варіанти - сирна паста, підсолені крекери (пасту можна поєднувати з крекерами), свіжі овочі або овочеві салати, індичка, курка, ікра.

Біле вино: коли, як і з чим

Пару слів про «правильні» морепродукти
Біле вино оптимально поєднувати з лососем і гарніром з овочів. Рибу перед приготуванням рекомендується замочувати у винному соусі на пару годин. Альтернатива лососеві - креветки, кальмари в соусі з томатами і пряними травами, краби на шпажках.

Як зіпсувати біле вино
Швидко смак напою «забивають» пряні або м'ясні салати, горіхи, занадто кислі фрукти, жирна риба, а також каррі і м'ята. Тому якщо не хочете зіпсувати напій або враження від нього, відмовтеся від перерахованих продуктів.

Поділись новиною з друзями: