Банани: від жовтих до червоних і синіх

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Більшість з нас люблять банани - ці ситні і корисні фрукти є відмінним десертом, корисним сніданком і ситним перекусом. Їх можна брати з собою на роботу і давати дитині в школу, використовувати в якості складової фуршетного столу. До складу плодів входять вітаміни, мінерали, цінні мікроелементи. Головне не зловживати, тому що фрукт є висококалорійним. Ну а про те, якими бувають банани, ви дізнаєтеся далі - їх асортимент не обмежується представленими в більшості магазинів «бананом звичайним».

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Пальчикові
Пальчиковий або бебі банан - маленький, дуже солодкий і ароматний фрукт. Його максимальна довжина може становити 7.5 см, текстура м'якоті завжди ніжна, кремова. Бебі бананчики часто використовують в салатах, при приготуванні випічки, в ролі закуски. Регіони зростання - Африка, країни Карибського басейну, Південна Америка. Малюки коштують дорожче «стандарту», зате і смакові якості мають відмінні.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Сині
Маленькі і товсті банани з острова Ява мають зелено-блакитну шкірку і вершкову м'якоть, схожу за смаком на морозиво. Вживають їх в якості закуски або десерту.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Кавендіш
Квендіш - це якраз «банани звичайні» 15-25 см в довжину. Шкірка у них жовта, містить зелені ділянки, при перезріванні чорніє. Для піку зрілості плодів характерна жовта шкіра з невеликими коричневими цятками.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Барро
Плоди квадратної форми, шкірка яких при дозріванні набуває жовтого відтінку і покривається чорними плямами. М'якоть кремово-біла, аромат насичений, лимонний. Барро однаково смачний як в самостійному вигляді, так і в складі різних страв, з нього часто роблять фруктові чіпси.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Мансано
Коротенькі пухкі плоди з яблучно-полуничним ароматом. У їжу їх вживати можна, коли шкірка почорніє. Вирощується сорт в Південній Америці, країнах Карибського басейну, Мексиці, Африці і Азії. Інша поширена назва Мансано - яблучні банани.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Плайнтайни
Плоди з високим вмістом крохмалю і малою кількістю цукру. Перед вживанням в їжу Плайнтайни проходять термічну обробку (смажаться, тушкуються) - в сирому вигляді їх не їдять. М'якоть світло-рожева, шкірка, в залежності від стадії дозрівання, буває від зеленої до чорної. Родина культури - Індія.

Банани: від жовтих до червоних і синіх

Червоні
Самі м'які і солодкі банани, які в зрілому вигляді мають бордовий відтінок. Даний фрукт - рекордсмен у своїй категорії за вмістом вітаміну С і бета-каротину. Хочете відчути себе на Ямайці? Рекомендуємо!

Поділись новиною з друзями: