Якісне м'ясо: яким воно має бути

Якісне м'ясо: яким воно має бути

Стейки, гуляші, котлети, шинка, ковбаса та інша м'ясна продукція - невід'ємна складова раціону сучасної людини. Ці продукти є для нас такими знайомими і звичними, що ми сприймаємо їх як належне. Але ж м'ясо буває різним. Хочете годувати свою сім'ю якісним? Про те, яким воно має бути - далі.

Або ринок, або перевірений магазин
Звичайно, м'ясо найкраще купувати на ринку у хорошого продавця. Нема такої можливості? Відправляйтеся за покупками в перевірений супермаркет біля будинку - наприклад, «СК-Маркет», який замовляє продукцію в невеликих кількостях (тому вона завжди свіжа) і тільки у хороших постачальників. Вся м'ясна продукція упакована вакуумним способом і зберігається з дотриманням оптимальних температурних умов. Якщо все-таки надумаєте купувати м'ясо на ринку, що лежить на вітрині без холодильника, то знайдіть особистого м'ясника.

На колір і смак
Сиру вирізку ви точно пробувати не станете, а ось уважно оглянути її на предмет наявності дефектів на поверхні і «здорового» кольору після покупки можете. Свіжа свинина повинна бути трохи рожевою, як і телятина, а баранина і яловичина червоною. Тонка скоринка червоного або рожевого відтінку на поверхні шматка м'яса явище нормальне, головне, щоб не було вкраплень, плям. Слиз - показник того, що вирізка «підгуляла».

Яким повинен бути аромат?
У кожного виду м'яса він свій, але якщо ви пронюхали неприємні нотки, значить, шматок не свіжий. Хороший відріз пахне так, що з нього тут же хочеться зробити смачний засмажений або не дуже (кому як більше подобається) стейк.

Жирові показники і тест на пружність
Жири в їжу вживають не всі, але головне, щоб він був якісним - тобто білим або кремовим, відповідної консистенції (баранячий щільний, а яловичий кришиться), приємно пахнув. На зрізі добротного шматка м'яса жир розподіляється по всій поверхні рівномірно - це теж важливий показник. Свіже м'ясо пружинить при натисканні. Натисніть в будь-якому місці шматка пальцем - якщо ямка швидко розгладиться, продукт свіжий, а якщо немає, то висновки напрошуються самі.

Бути чи не бути заморозці?
Найкраще купувати охолоджене м'ясо, але іноді це не представляється можливим. Шукаєте якісну заморозку? Дивіться на розріз (він повинен бути рівним), колір (краще яскравий), кількість льоду в пакеті (в ідеалі 0%). Розморожувати м'ясо потрібно акуратно - чим більше часу у нього буде на відтавання, тим смачніша вийде готова страва.

Умови зберігання та термін придатності: довіряйте, але перевіряйте
Охолоджене м'ясо у вакуумній упаковці може зберігатися 5-7 днів, але тільки в холодильнику. Уважно дивіться на дату запаковування продукту - ніяких змазаних цифр і наклеєних один на одного етикеток бути не повинно. Недобросовісні магазини, щоб не втрачати гроші, перебивають дату упаковки товару - і він нібито стає свіжим. Найкращий захист від таких хитрощів - покупка м'яса в перевірених місцях.

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: