8 страв французької кухні, які повинен спробувати кожен гурман

8 страв французької кухні, які повинен спробувати кожен гурман

Французька кухня є однією з найбільш вишуканих. Рататуй, цибулевий суп, кіш - це ще далеко не все коронні страви, які точно сподобаються найголовнішим гурманам. Щоб продегустувати їх, їхати в Париж необов'язково, хоча... чому б і ні!

Кіш
Перший в нашому списку традиційних французьких страв йде кіш - класичний відкритий пиріг. Він неймовірно смачний і може мати самі різні варіації. Подають кіш холодним або гарячим - «фішка» в те, що смакові якості страви від цього змінюватися не повинні. Основні інгредієнти - помідори, квасоля, чеддер, бекон, спеції.

Цибулевий суп
Цибулевий суп - ще одне коронне французьке блюдо, яке в країні можна покуштувати в будь-якому ресторані, кафе або навіть бістро. У нас його подають не скрізь, але пошукати можна. Інший варіант - приготувати суп самостійно. Інгредієнти - масло, цибулини, борошно, бульйон, багет і сир (оптимально грюйер). Головне не відступати від рецепта, інакше результат вас розчарує.

Рататуй
Овочеве блюдо з цікавою історією - кажуть, спочатку їли його тільки селяни і найбідніші верстви населення, зате зараз рататуй подають в кращих світових ресторанах. Щоб він не був схожий на звичайний рагу, знову ж таки, виконуйте рецептуру. Інгредієнти - томатна паста, часник, цибуля, баклажан, цукіні, кабачок, перець, сир.

Касуле
Касуле - південно-французьке блюдо для святкового столу. Його приготування займає чимало часу, але, як то кажуть, воно того варто. Складові - бекон, бульйон, ковбаски, квасоля, качине конфі.

Тартіфлет
Інша назва тартіфлет - гратен картопляний. У приготуванні блюдо труднощів не представляє, його склад також нехитрий - це бекон і картопля. Картоплю нарізають тонкими скибочками, запікають гратен в духовій шафі.

Клафуті
Десерт не самий популярний, зате неймовірно ситний і смачний. Він є щось середнє між запіканкою і пирогом. Традиційно клафуті готують з вишнею.

Півень у вині
Розкішне блюдо, яке порадує навіть найвибагливішого гурмана. Півня можна замінити на фермерську курку, розмарин або чебрець додавати обов'язково.

Сюзетт
Куди ж без млинців? Якщо звичайні вам набридли спробуйте французьку варіацію Сюзетт. Готують їх практично так само, як звичайні, а пікантний смак страва набуває за рахунок апельсинового лікеру, який використовується під час смаження.

Ну і, як кажуть у Франції, Бон апетит!

50.491195, 30.610577
50.491195, 30.610577
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-21:00 без вихідних
50.514901, 30.593811
50.514901, 30.593811
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529555, 30.625966
50.529555, 30.625966
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.526396, 30.620778
50.526396, 30.620778
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.527104, 30.618563
50.527104, 30.618563
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.52279, 30.611369
50.52279, 30.611369
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
08:00-23:00 без вихідних
50.529755, 30.623425
50.529755, 30.623425
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
понеділок: -
вівторок: -
середа: -
четвер: -
п'ятниця: -
субота: -
неділя: -
11:00-17:00, пн-пт
Поділись новиною з друзями: