Новини та акції

Добавки з приставкою Е: або не такий страшний чорт

На 100% натуральних продуктів харчування сьогодні практично немає - всі вони містять різні добавки і домішки, які покращують смакові якості і аромат, продовжують термін зберігання. Найпопулярнішими добавками є різні Е, навколо яких ходить маса міфів і легенд

Греція на тарілці: вчора, сьогодні і завжди

Грецька кухня асоціюється в нашій свідомості з чимось витонченим і вишуканим. Зрозуміло, не дарма - ні в жодній іншій країні ви не знайдете таку велику кількість незвичайних, легких і при цьому ситних страв. Цікава грецька кухня і своєю історією - через країну пройшли сотні народностей, і кожна з них залишила свій слід. Наприклад, під впливом турецької культури Греція забула про свинину - і досі улюбленим м'ясо в країні є баранина. Люблять місцеві гурмани курчат, козлятину, які європейці в їжу практично не вживають

Піца: національні особливості

Піца - блюдо універсальне, але, виявляється, в різних країнах його готують за різними рецептами. Деякі з них здаються досить дивними, але від цього вони виходять не менш цікавими

Вівсяна каша: корисно, швидко, смачно

Вівсяна каша - ідеальний сніданок для всієї родини. Багато з нас їли її мільйони разів, але далеко не кожен готовий сказати - «я це люблю». А адже виключно корисне блюдо може бути ще і смачним - потрібно тільки знати, як правильно його готувати

Різдвяні солодощі: смачні десерти і національні традиції

Різдвяні солодощі - це не просто печиво, бісквіти і нуга, а своєрідні традиції, які залежать від країни. Так як Різдво не за горами, саме час подумати про те, чим ви будете балувати домочадців і освоїти парочку нових рецептів

Кутя: популярні рецепти

Кутя - обов'язкова страва Святвечора, з якого починають вечерю. Вона живильна, багата цінними мікроелементами, вітамінами і просто смачна. До речі, рецептів куті теж існує чимало - вибирайте будь-який на свій розсуд або навіть робіть відразу кілька варіантів для святкового столу. Традиційно використовується пшеничне зерно, ячмінь, жито, подобається багатьом кутя з рису. Мед обов'язково розбавляють водою, також в нього можуть додавати макове молочко, родзинки, горіхи, сухофрукти. Розглянемо найпопулярніші рецепти приготування куті

Як обирати цитрусові

З приходом осінньо-зимового сезону цитруси стають одними з найпопулярніших продуктів на столі. Аромат апельсинів та мандаринів бадьорить, дарує чудовий настрій, самі фрукти містять цілий набір поживних речовин, зміцнюють імунітет. Якщо ви обожнюєте цитрусові, інформація про правила їх вибору буде вам корисною

Як пережити новорічне застілля: корисні поради для всіх і кожного

Будь-яке свято - це радісне передчуття урочистості, маса додаткових турбот, смачний стіл і алкоголь. Ось тільки надмірна пристрасть до міцних напоїв чревата отруєннями, а велика кількість жирних і копчених страв може сумно закінчитися для талії або привести до загострень захворювань шлунково-кишкового тракту. Про те, як не перепити і не переїсти, а також як бути, якщо ви вже це зробили - далі

Гарбуз: смачно і корисно

Гарбуз - унікальний овоч, з якого можна готувати найрізноманітніші страви. До речі, їстівними є практично всі частини плода, включаючи квітки. Якщо ви встигли зробити восени значні гарбузові запаси, а тепер не знаєте, що з ними робити, запрошуємо до прочитання даного огляду

Правила сервірування столу

Сервіровка столу - особлива філософія. Напередодні новорічних і різдвяних свят ми вирішили розповісти вам про те, як саме потрібно оформляти стіл. Все набагато простіше, ніж ви думаєте, а результат перевершить навіть найсміливіші очікування!

Смачні та корисні страви з яблук

Яблука - місцевий, недорогий, смачний і корисний фрукт. Їсти їх в свіжому вигляді нескінченно складно - приїдаються, але рішення є - ви можете готувати з яблучками найрізноманітніші страви

Найвідоміші пивоварні-музеї світу

Хмільний солодовий напій люблять чоловіки і жінки з усіх куточків земної кулі. Купувати його можна в звичайних магазинах, спеціалізованих крамницях з «живим» продуктом або на невеликих «заводиках». Детальніше про останні далі

Лимон: все, що ви хотіли про нього знати

Лимон - жовтий фрукт з товстою шкіркою і характерним кислим смаком. Його використовують при приготуванні салатів, м'ясних, рибних інших страв, кладуть в чай, разом з медом, горіхами застосовують для приготування «вітамінних бомб». Але це ще далеко не все, що можна розповісти про фрукт